PC

Hogyan hozd át az első részben kreált karaktered nevét a Guild Wars 2-ben? Egyszerű: jelentkezz be az első epizóddal és meg is vagy. Minden aktív játékos (tehát olyan, aki január elseje óta legalább egyszer belépett) előtt nyitva áll ez a lehetőség, de csak a Guild Wars 2 startját követő néhány napban, szóval tessék gyorsan lépni, különben a név ismét szabaddá válik!

Aktívvá vált a Tera politikai rendszere, azaz csütörtök óta a játékosok jelöltethetik magukat a zónák vanarchjává. A vanarch afféle kormányzó, ő dönti el, hogy van-e nyilvános PvP a területen, vagy hogy a játékosoknak kell-e adót fizetni a zónában, és ha igen, mennyit. Hogy mi kell a hatalomra jutáshoz? Egyszerű: legyen egy minimum 50-es szintű karaktered, légy egy legalább 20 tagú lvl 3-as guild vezére, és fizess 3000 aranyat és 1000 catharnachot. Kemény feltételek, de ha már lúd, legyen kövér, ugyebár.

A közelgő The Amazing Spider-Man remek játéknak tűnik, alant pedig megnézhetitek az legutóbbi megjelenés előtti trailert, melyben a hálóvetést vehetitek szemügyre -- nem azért a két fillérért, de ha ezt a játékot is elrontják, nagyon meg leszünk lepve, mert most speciel remekül néz ki. Reméljük.



Hivatalos trailerrel mutatkozik be a Call of Duty: Modern Warfare 3 Face-Off módja, mely egyszerűségében tűnik nagyszerűnek. A csomag PC-re sajnos késni fog, az Xbox 360 megint elsőbbséget élvez.



Lezárult a Grim Dawn című akció-szerepjáték kickstarteres gyűjtése, az adományozók a kért 280 ezer dolláron jócskán túlteljesítettek az összehozott 537 ezer dollárral. A játékhoz kijött egy új videó is, érdemes megnézni.



A Borderlands 2 nem csak szebb és jobb lesz az első résznél, de a technikai részletekre is odafigyelnek a Gearboxnál: a sokat kritizált voice chat a megjelenéskor "mindenkinek aktív lesz", és az első epizód teljesítményproblémáit is igyekeznek száműzni, nehogy már a legélesebb kooperatív akció kellős közepén essen le az fps értéke 20-ra.

Május 22-én lép zárt bétafázisba a Mechwarrior Tactics. A játékhoz első körben csak a "családtagok és barátok" kapnak hozzáférést, de később lesz egy jelentkezőknek rendezett teszt is. Egyéb részletek nem ismertek.

A DC Universe Online új letölthető tartalma, a The Last Laugh nem csak a játék PVP módját bővíti, hanem az átívelő történetet is, hiszen Adam Baldwin és Arleen Sorkin új szövegeket rögzített Supermannek és Harley Quinn-nek, valamint nagy örömünkre munkába állt Mark Hamill is Joker hangjaként -- pedig annak idején úgy tervezte, hogy az Arkham Cityben utoljára tölti meg élettel Batman nagy nemezisét.

És ha már szóba jött az Arkham City, ne feledkezzünk meg arról, hogy egy megkésett fejlesztői videóban láthatjuk, hogyan készítették el a fejlesztők a játék kiváló hangeffektjeit.



A Steam legújabb frissítésének köszönhetően már webes vagy mobilos felületről is intézhetjük a távoli letöltéseket. A folyamat teljesen úgy működik, mint ahogy azt korábban megismertük, tehát rábökünk a kívánt játékra, ami az otthoni, Steamet futtató gépünkön azonnal elkezd letöltődni.

Szeptember 27-én fog megjelenni az akció-stratégia hibrid Carrier Command: Gaea Mission, jelentette be a Bohemia Interactive.

Szintén egy fejlesztői videó, ezúttal az XCOM: Enemy Unknown-ról -- nem, sajnos játékbeli jeleneteket nem tartalmaz, helyette Casey O’Toole vezető programozó beszél a játék készítésének nehézségeiről. Sok érdekeset nem mond, de legalább tisztázza, hogy bár a harc körökre osztott lesz, a katonák a körök között is viszonozzák majd a tüzet az idegeneknek, hogy a játék "élőbbnek tűnjön".



Új Android applikáció jelent meg a Google Playen, mellyel bármikor ellenőrizhetjük a Diablo III szerverek telítettségét.

Folytatódik a lenyűgöző Darksiders II trailer, főszerepben a Halállal. Az első rész márciusban jelent meg, ideje volt már a második felvonásnak. Csodásan fest, alig várjuk a játékot!



Captain Baseball Batboy kalandjai a Max Payne 3-ban is folytatódnak, igaz, portugálul. PC-s megjelenés júniusban, a konzolosok viszont már nyüstölhetik a játékot.



Június 18-án bezár a Dragon Age Legends.

Jövő héten egy új DLC-t kap a Swords & Soldiers című kétdimenziós stratégiai játék. A Super Saucy Sausage Fest névre keresztelt csomag egy új challenge mód mellett a szólista módot bővíti, mégpedig egy olyan kalanddal, melyben Chief Meatet kell elvezetnünk a Super Saucy Sausage Fesztiválra, annak reményében, hogy elvigyük a fődíjat, ezer tehenet. A DLC 2 dollárba kerül.



A GPU Technology konferencián az NVidia a Gaikaihoz és OnLive-hoz hasonló megoldással állt elő, GeForce GRID név alatt. A Kepler architektúrára épülő szolgáltatás lényege, hogy cégeknek és játékosoknak egyaránt tudnának nagy grafikai igényű programokat, illetve játékokat streamelni egy külső állomásról, a lehető legkisebb késés mellett. A cég vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang azt állította, hogy a sebesség legalább olyan jó, ha nem gyorsabb, mint a gépbe szerelt kártyák esetében, a beépített késéskompenzáló megoldások ugyanis minimálisra csökkentik a lagot.

Új, gyönyörű képekkel jelentkezett a Crysis 3.



A Disney Epic Mickey 2: The Power of Two fejlesztői videójában a játék újdonságairól, a kooperatív módról és a javított kamerakezelésről esik szó.



A BioWare az elkövetkező hónapokban szeretné kideríteni, hogy mit szeretnének látni a játékosok a Dragon Age 3-ban. A hivatalos fórumon feltett kérdésekre egy hete lesz válaszolni a közösség tagjainak, az első kérdés pedig:

„Miket szeretnétek felfedezni, megtudni a Dragon Age világával kapcsolatban?”

A fejlesztők leszögezték, hogy csak információt gyűjtenek, és nem tudják garantálni, hogy megvalósítják a rajongók minden álmát.

A Day Z névre keresztelt mod nagy lökést adott az ArmA 2 eladásainak: az átlagos időszakhoz képest a zombis mod alfa verziójának megjelenésekor ötször annyian vásárolták meg a játékot. A Bohemia Interactive igyekszik majd segíteni a mod fejlesztését, mégpedig úgy, hogy a játék következő frissítésének elkészítése során figyelembe veszik a modifikációt is, nehogy véletlenül hátráltassák a másik csapat munkálatait. A mod egyébként elméletben működhet majd a készülő ArmA 3-ban is, de legalább egy évre van szükség ahhoz, hogy kompatibilissé tudják tenni, az eltérő eszközkészlet miatt.

Hackett admirális és EDI is szerepelnek majd a Mass Effect 3: Extended Cut DLC-ben, erősítette meg Lance Henricksen és Tricia Helfer. Sőt, Kaidan szinkronhangja is megüzente Twitteren, hogy behívták pár felvételre -- ez esetben nyilván Ashley is feltűnik majd a színen. Megjelenés még mindig nincs.

Íme az első hivatalos videóanyag a Kingdoms of Amalur MMORPG-ből. A Copernicus kódnevű játék 2013 júniusában jelenik meg, már ha a csapat nem megy csődbe, ugyebár. 1,25 millió dollárt mondjuk már törlesztettek.



"100 százalékig egyszemélyes lesz a The Elder Scrolls Online sztorimódja", tudtuk meg a fejlesztőkkel készített interjúból. Minden NPC csak és kizárólag a játékos karakterét veszi figyelembe a főszál alatt, így kedvezve az MMOG-ktől ódzkodó játékosoknak.

Valamikor szeptemberben fog megjelenni a Saints Row: The Third különálló letölthető tartalma, az Enter the Dominatrix. A történet szerint egy idegen lény leigázni készül a Földet, ám tudva, hogy a Third Street Saints gondot okozhat, elrabolja a bandavezért, és egy virtuális valóságban próbálja legyűrni. A főnök azonban ennél erősebb, és új szuperképességekkel, fegyverekkel és segítőkkel szembeszáll a megszálló Zinyakkal. A csomag dobozos formában is kapható lesz 30 dollárért.

Egy újabb ingyenes DLC jelent meg Gotham City Impostorshoz: egy új, a híres Arkham Elmegyógyintézetben helyet kapott pályán gyilkolhatjuk egymást halomra.



Konzol

Megjelent az utolsó DLC is a Final Fantasy XIII-2-höz. A pakkban egy fekete és fehér mágusköntöst és 16 Moogle-ruhát találunk, valamint két új epizódot: a Lightning’s Story: Requiem of the Goddessben átélhetjük Lightning és Caius csatáját, miközben fontos információkat tudhatunk meg az alapjátékról és annak karaktereiről. A Snow's Story: Perpetual Battlefield pedig Snow-t irányítva a Coliseumben vehetjük fel a harcot az Arbiter of Time-mal, s ha legyőztük, a csapattagunk lesz Snow.

Újabb beteges videó érkezett a Lollipop Chainsaw-hoz, ezúttal a gyűjtői kiadásról.



Miután megjelent konzolon is a szerverek bérelhetőségének lehetősége, tömegesen tűntek el a hivatalos DICE és EA Battlefield 3-szerverek. A magyarázat az volt, hogy ezeket a gépeket most már a rajongók bérlik, akik úgy alakítanak a játékszabályokon, ahogy az nekik tetszik, ám sok játékos nem szeretne egy 1000-1200 ticketes meccset végigjátszani, ahonnan bármikor kidobhatja őket egy nyűgös admin, így követelték a hivatalos, normál beállítású szerverek visszahozását -- a DICE pedig meghallgatta őket. A kiadó közlése szerint most már megtalálhatóak a DICE-szerverek a böngészőben.

A Croteam és a Mommy's Best Games a Digital and Mastertronic közreműködésével idén ősszel Xboxra is elhozza a Serious Sam 3: BFE-t és a Serious Sam Double D-t. A BFE változatlanul kerül átültetésre, ám a Double D esetében a fejlesztők igyekeznek finomítani a játékmeneten, hogy ne legyen monoton, illetve csiszolnak majd a Gunstacker funkción is, amiből a rajongók szerint hiányzott az összetettség.

Ez lesz a Halo 4 borítója:



Az egyik Halo 4-figura csomagolásáról megtudtuk, hogy legalább két új ellenfele lesz Master Chiefnek: jön a Crawler és a Watcher.



A 343 Industries vezetője, Frank O'Connor a GameCenternek adott interjújában beszélt egy kicsit a Halo 4 multiplayer módjáról, illetve a játék történetéről.



A rajongók már nagyon régóta szeretnék, ha elkészülne a Final Fantasy 7 remake-je, azonban Nomura Tecsujától megtudtuk, hogy a cég inkább új játékokra szeretne koncentrálni, mint visszahozni egy régi klasszikust. Nomurától továbbá megtudtuk azt is, hogy a játékban elvileg lett volna egy körözött női nindzsa is, akiről mindenfelé elszórva láthattunk volna figyelmeztető plakátokat, mindig más fantomképpel. Ez a titkos karakter végül csatlakozott volna a csapatunkhoz, mégpedig azokkal az arcvonásokkal, amelyeket az utolsó plakáton láttunk.

Jönnek a Sega Vintage Collections pakkok Xbox 360-ra és PS3-ra. A jövő héten debütáló csomagok a Master System és a Megadrive játékait hozzák el nekünk, többféle felosztásban, elvileg olcsóért (800 MS pont és 5 dollár körüli árak várhatók).

A Sly Cooper: Thieves in Time PS3 mellett Vitára is meg fog jelenni, méghozzá egyazon napon. Hogy egyiket megvéve megkapjuk-e mindkét portot, még nem döntötte el a kiadó.

Június 12-én Amerikában a Metal Gear Solid HD Collection Vitára is kijön. Európai dátum nincs.

Május 21-ig 7,5 dollárért szerezhető be a mára már szinte klasszikusnak számító Castle Crashers.

55 dolláros áron fog megjelenni a Kingdom Hearts 3D különleges, Mark of Mastery kiadása. A csomagban egy átlátszó 3DS-tokot, egy csomag kártyát, illetve pár AR-lapot találunk, amivel extra Dream Eatereket oldhatunk fel.



Egyéb

A CCP Games megragadta az alkalmat, és viccet űzött a Diablo 3 37-es számú hibaüzenetéből.



 Így nézne ki a való életben néhány híres játékkarakter:

 

A Deus Ex: Human Revolutionnek és a Final Fantasy XIII-2-nek köszönhetően a Square Enix 76 millió dollár profittal zárta a gazdasági évét, ami remek teljesítmény a tavalyi 150 millió dolláros veszteség után.

A Battlefield 3-ban bármi lehetséges, még egy repülő terepjáró is.



Íme 25 percnyi Cave Johnson szöveg:



13 mód arra, hogyan lehet meghalni a Sniper Elite V2-ben:



A Cannes-i Filmfesztiválon bejelentették, hogy jön az új Tekken film, Rise of the Tournament alcímmel. A rendezői székbe az Ong-bakkal berobbanó Prachya Pinkaew ülhet, garantálva így az áll-leejtős harci koreográfiát. Színészekről még nincs szó, bár az alkotók inkább a játék karaktereire hasonlító embereket keresnek, mintsem híres sztárokat.

Rasszizmus a DOTA2 meccsek alatt: a híres játékkommentátor, Toby Dawson egy meglehetősen erős kommentet fűzött az egyik jelenethez, mely miatt később bocsánatot kért -- igaz, a karrierjére ez valószínűleg kihat majd...



David Cage, a Fahrenheit és a Heavy Rain atyja nem várja a következő konzolgenerációt. Cage szerint a PS3 még 5 évig bőven elég lenne, mert nincs olyan dolog, amit ne tudna megvalósítani rajta. Érdekes álláspont, a Kara techdemó elég jól nézett ki.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier (május 25.) - Xbox 360, PS3
  • Sherlock Holmes: The Silver Earring (május 25.) - Wii
  • Dragon's Dogma (május 25.) - Xbox 360, PS3
  • Rune Factory: Oceans (május 25.) - PS3
  • Iron Front: Liberation 1944 (május 25.) - PC
  • Mario Tennis Open (május 25.) - 3DS
  • DIRT Showdown (május 25.) - PC
  • Atelier Meruru: The Apprentice of Arland (május 25.) - PS3
  • Legends of Pegasus (május 25.) - PC
  • Sorcery (május 25.) - PS3
  • Agricultural Simulator 2012 (május 25.) - PC
  • Woodcutter Simulator 2012: Lumberjack Time! (május 25.) - PC
  • Men in Black: Alien Crisis (május 25.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Purr Pals Purrfection (május 25.) - 3DS
  • Last Half of Darkness: Society of the Serpent Moon (május 25.) - PC
  • Mahjongg 3D (május 25.) - 3DS

 


 

A hét kérdése: szerinted is túlértékelt egy új grafikusmotor jelentősége, vagy nincs igaza a Call of Duty Black Ops 2 vezető tervezőjének?