PC

A DiRT 3 vezető tervezője és a projektvezető is elmondta, hogy a legújabb DiRT átvesz ezt-azt a frissen megjelent F1 2010-ből. Mindketten megemlítették a dinamikus időjárásrendszert, illetve bíznak abban, hogy a csiszolt fizikát is megkapják, de persze nem csak mások munkájából élnek. A csapatuknak például sikerült takarékosabban bánni a memóriával, így rövidebb töltésekre kell számítanunk.

A The Witcher 2 legújabb videója a cucc nem lineáris játékmenetét mutatja be. Jó szórakozást!



A Ubisoft egykori projektvezetőjétől, Jonathan Jacques-Belletêté-től megtudtuk, hogy a Prince of Persia-széria rebootja eredetileg modern időkben, egy metropolisban játszódott volna, de aztán jött a cell-shaded POP és az Assassin's Creed, így a tervezetet elvetették.

Habár a rendőrség mást mond, igenis nagy bulinak tűnik, ha tucatnyi fakabát kerget. Nézzétek csak!



Az Official PlayStation Magazine legfrissebb számában utalásokat találhatunk arra vonatkozóan, hogy a Batman: Arkham Cityben pár vezethető járgány és egy kooperatív mód is helyet kap, s ha jól belegondolunk, ezen elemek jelenléte korántsem elképzelhetetlen, hiszen ötször akkora bejárható területet kapunk, mint az előző részben, és a történet fontos szereplője Macskanő, akivel korábban már szövetkezett Batman, és lehet, hogy most is szüksége van egy kis segítségre.

Aki a Steamről vásárolta meg az APB-t, az ingyen letölthet egy EA játékot. Az érintettek a Mass Effect 2, a Dragon Age: Origins, a Spore, a The Saboteur, a Burnout Paradise: The Ultimate Box, és a Battlefield: Bad Company 2 közül választhatnak.

Ha eddig is túl sok időt töltöttél a World of WarCrafttal, most aztán véged, a legújabb kiegészítő egyik küldetése ugyanis egy Plants vs. Zombies aréna.



A Visceral Games már tudja, mi fog történni a Dead Space 3-ban, de csak akkor kezdenek hozzá a komolyabb munkához, ha a második rész sikeres lesz.

Macintoshra is megjelent a Garry's Mod, ráadásul most féláron, vagyis 5 dollárért szerezhető be a népszerű modkészlet. A leárazás természetesen nem csak az "almásoknak" szól.

PC-n megint késik a Tom Clancy's H.A.W.X. 2. Az új megjelenési dátum most már 2010 november elseje.

Konzol

A THQ elnöke, Brian Farrell közölte, hogy 2012-en egy új MX-játékkal fognak jelentkezni, mely a bevett üzleti szokásoktól eltérően jóval olcsóbban, 20-30 dolláros áron fog a boltokba kerülni, de egy rendesen kiherélt változatban. Aki többet szeretne, az DLC-k egész sorával egészítheti ki a játékát, s akár 100 dollárt is költhet a kicsikére. A THQ ebben az üzleti modellben látja a jövőt, így nem kétséges, hogy más játékok esetében is így fognak eljárni.

Hét dolláros árcédulával október 12-én fog megjelenni az utolsó Alan Wake DLC, a The Writer, ami pontot tesz az író rémségektől hemzsegő kalandjának végére.



Nina Kristensentől (Ninja Theory) megtudtuk, hogy még az Enslaved bejelentése előtt a stúdió tervbe vette egy egész estés mozi elkészítését, melyet teljes egészében az Unreal Engine 3-mal hoztak volna össze. Az érdekes elképzelés azonban egyik hollywoodi stúdiónak sem tetszett, elsősorban mert túl olcsó volt, s féltek a gyatra minőségtől, így a dologból végül nem lett semmi.

A Borderlands csatlakozott a Xbox 360 Platinum/PlayStation 3 Greatest Hits kollekcióhoz, vagyis a 2009 egyik legjobb játékát most már 30 dollárért is beszerezhetjük.

Mindenféle felhajtás nélkül elindult a Dead Space 2 multiplayer bétatesztje. A próbaidő csak a PlayStation 3 tulajoknak szól, és csak azok vehetnek részt, akiket a játék egyik tervezője látszólag véletlenszerűen választott ki a hozzá beérkezett levelek alapján.

A Halo: Reachben van egy rejtett versenyzős küldetés, melyet csak a kooperatív módban lehet feloldani.



A Halo: Reach aláfestő zenéje a Billboard 200-as listáján a 8. helyre küzdötte fel magát. Ez persze nem az első alkalom, hogy Martin O'Donnell zenéje feljutott a listára, de ez az első eset, hogy bekerült a TOP 10-be.

Az Xbox angliai fejese, Stephen McGill szerint még jó pár évig velünk lesz az Xbox 360, valamint azt is elmondta, hogy a konzolnak semmi szüksége Blu-Ray olvasóra, mivel a játékokhoz elég a DVD, filmekhez pedig full HD képminőségű letöltéseket kínálnak.

Késik a LittleBigPlanet 2. Az új megjelenési dátum: 2011 január.

Az Uncharted-szériát jegyző, Naughty Dog legújabb játéka nem fogja támogatni a Sony Wii-koppintását, a Move-ot, de a távolabbi jövőben elképzelhető a periféria alkalmazása.

A Fable 3 összes achievementje.

A Super Scribblenauts október 29-én fog megjelenni.

Pletyka

A NASCAR-szériára vonatkozó jogok az Activisionhöz vándoroltak, amely jövő februárban, röviddel a Daytona 500 előtt ki is fogja adni a játékot, melyet a Eutechnyx csapata készít. A jogok eddig az EA-nél voltak, amely legutóbb 2008-ban adott ki NASCAR-játékot.

A Project Milót leállították, s az eddig kifejlesztett technológiákat a Fable-sorozat következő részében használják majd fel.

A ShopTo.net áruház szerint november 26-án egy felturbózott, 3D-s térhatással kiegészített Prince of Persia kollekció (The Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones) fog megjelenni PlayStation 3-ra.

Egyéb

Peter Molyneux fia, Lucas is a Half-Life 3-at követeli. Üdv a klubban, haver...



Interaktív, 8-bites Glee-játék a YouTube-on. Rajongóknak kötelező.



Amire már nagyon régóta vártunk, végre megérkezett: egy élőszereplős Pokemon film. Hurrá!



Ha az FPS GTA mod nem lett volna elég, íme ugyanaz kiegészítve egy Gravity Gunnal.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Roogoo: Twisted Towers (szeptember 30.) - Wii
  • History: Great Battles Medieval (október 1.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Dead Rising 2 (október 1.) - PC
  • Despicable Me (október 1.) - DS, Wii, PSP, PS2
  • FIFA 11 (október 1.) - PC, Xbox 360, PS3, DS, Wii, PSP, PS2
  • Tom Clancy's Ghost Recon: Predator (október 1.) - PSP
  • Sports Collection (október 1.) - DS