Ezt lényegében úgy képzeld el, hogy az alsóbb rétegekben képződő új sejtek folyamatosan egyre feljebb tolódnak, és ez idézi elő a hámréteg cserélődését. 

Ezt a folyamatot viszont nagyon sok tényező befolyásolhatja, és zavart kelthet benne, amelynek köszönhetően a bőrműködés egyensúlya felborul. Ilyenek lehetnek például a természetes biológiai öregedés, továbbá az UV-sugárzás, a szélsőséges időjárás, a tápanyaghiány vagy egyéb mechanikai hatások. Annak érdekében, hogy ezt visszafordíthasd, olyan bőrápolási rutin kiépítésére van szükséged, amely a medikozmetikumok használatának segítségével lépésről-lépésre állítja vissza a bőröd alapvető működését.

qms1.jpg

Hogy mik azok a medikozmetikumok? Ez a kifejezés lényegében olyan készítményeket takar, amelyeknek egyszerre van kozmetikai és gyógyító hatásuk. Ilyenek például a QMS Medicosmetics Hungary bőrápoló termékei is, amelyek sajátosságát a hatóanyagok optimális koncentrációja és a bőrbe való bejuttatásának szabadalmaztatott módja adja.

Kezdő lépések

A QMS Medicosmetics Hungary termékeinek formuláit orvosi kutatások alapján fejlesztették ki. Maximális hatékonyságot úgy érhetsz el velük, ha egy meghatározott rendszerben használod őket. Hiszen akármilyen szuperek is például a kollagén tartalmú szérumok, ezek nem fogják megfelelően kifejteni a hatásukat, ha a bőröd hámrétege megvastagodott, vagy a pórusaid el vannak tömődve. Ezért mindenképpen az első lépés az, hogy válassz egy megfelelő bőrtisztító terméket a kínálatunkból, amely a felszínen és mélyen a pórusokba hatolva megszabadítja a bőrödet a szennyeződésektől.

Ezután szintén egy kulcsfontosságú lépés a kíméletes hámlasztás, amelynek segítségével nem csak a bőr hámrétegét stimulálhatod, hanem fokozhatod az alsóbb rétegében a nedvességtároló rostok újraképződését, így bőröd ismét képes lesz felvenni és tárolni a nedvességet. 

Ahhoz viszont, hogy a bőröd készen álljon az ápoló hatóanyagok befogadására, még egy tonizáló termékre is szükséged lesz. Ez a készítmény sokak arcápolási rutinjából kimarad, pedig elengedhetetlen, hiszen a tisztítás után visszaállítja a bőr megfelelő pH értékét, és elősegíti a savköpeny regenerálódását, mely a bőröd egyik fő védelmi vonala.

Mindezek után jöhet a kollagén pótlása!

A bőröd a teljes rugalmasságát és hidratáltságát akkor nyerheti vissza, ha a bőrből elvesztett kollagént pótoljuk, valamint ennek a fontos szerkezeti fehérjének az újratermelődését stimuláljuk. Erre a célra rendkívül hatékonyan alkalmazhatók a Dr. Schulte által szabadalmaztatott eljárással készülő QMS kollagénszérumok, melyek a piacon lévő többi készítménnyel ellentétben valóban képesek a bőr mélyebb rétegébe hatolni.

De ezeknek a termékeknek az alkalmazása mellett érdemes még a QMS szépségkapszuláját is fogyasztanod, amely során a hidrolizált kollagén egyenesen a vékonybélbe kerülve szívódik fel, így nagyobb mértékben hasznosul. A belső kollagénpótlás segíthet, hogy a bőröd rugalmasabb és ránctalanabb legyen. 

Végül nem maradt más hátra, mint a hidratálás. A számodra leginkább megfelelő hidratáló terméket a bőrtípusod alapján tudod kiválasztani. Fontos, hogy figyeld a bőröd igényeit az előző lépések végrehajtása során. Miután a bőrápolási rutin a bőröd alapvető működését állítja vissza, és minden lépés során hatóanyagokkal tölti fel a bőrödet, valószínűleg sokkal kevesebb hidratálóra lesz szükséged, mint amennyit korábban gondoltál.