A LulzSec névre hallgató csoport nem kevesebb mint tíz cég vezetőségének okozott álmatlan éjszakákat azzal, hogy játszi könnyedséggel törték fel az adatbázisok tűzfalát, majd nyúltak le több ezer személyes adatot. Az elmúlt hetekben a hackerek feltörték a Sony BMG rendszerét, és eltulajdonítottak egy 54 MB-os fejlesztői forráskódot, majd megtámadták az Epicet, a Segát, a Codemasterst és a Bethesdát, mind a négy cégtől ellopva összesen több mint másfél millió felhasználó személyes, illetve a fórumokon használt adatait. Ezután rátértek a játékokra: egy nap alatt túlterhelték a League of Legends, az EVE Online és a Minecraft szervereit. Továbbá a The Escapist magazin is beleesett a szórásba, ahogy a Nintendo is, még az E3 alatt, ám ezek megúszták egy ideiglenes leállással a dolgot.

Természetesen a rendőrség nem ült tétlenül, de sok mindent nem tudtak felmutatni. Múlt héten ugyan sikerült elfogni a 19 éves Ryan Clearyt, akit a fentiek mellett a Sony és több zenei kiadó hálózatát célzó támadással vádoltak meg, ám a LulzSec már másnap közölte, hogy Cleary nem közéjük tartozik, s egyik tagjukat sem kapták még el a hatóságok -- olyan simán azonban mégsem ment minden, hiszen egy ellentámadás érte a csoportot az Oneiroi jóvoltából.

A rivális banda az Operation Supernova keretében sikeresen bénította meg a LulzSec hivatalos oldalát és twitter profilját, majd egy másik csapat, a Team Web Ninjas állítólag hozzájutott a LulzSec adataihoz, így egyáltalán nem jött váratlanul, hogy a csoport tegnap bejelentette: véget vetnek a támadások sorozatának, de egy nagy durranással távoznak, s ez nem más volt mint a Battlefield Heroes és az EA fórumainak lerohanása.

A kiadótól sikerült 500 ezer játékos adatait ellopni, ám a személyes információk megmaradtak. A játék szerverei azért a biztonság kedvéért egy idei szünetelnek, amíg szakértők vizsgálják mekkora kár keletkezett, illetve hol kell foltozni a védelmi vonalakon.

A LulzSec tehát elbúcsúzott, s habár tényleg rengeteg fejfájást okoztak a szeretett fejlesztőink számára, a maguk módján sikeresen hívták fel arra a figyelmet, hogy mennyire sebezhetőek a cégek rendszerei.