Nemrég lezajlott a Konami sajtókonferenciája, ami kisebb csalódást okozott, lévén nagy bejelentéseket, meglepetéseket nem okozott a japán kiadó.

A sort az új Castlevania játékkal, a Lords of Shadow-val nyitották, ami a tavalyi trailerek után kellően felkorbácsolta a közönséget. A széria eddig egyszer sem működött 3D-s grafika mellett, most viszont úgy tűnik, a God of War és a Dante's Inferno útját követve megtalálták a szükséges játékmenetet. A grafika nagyon szép, a bossok óriásiak... és csak nem Drakula kacarászik ott a sötétben!? Akárhogy is, főhősünk neve Gabriel Belmont, ilyen vezetéknévvel pedig simán alkalmas egy durvább vámpírvadászatra. A szinkronstáb igen impresszív, a trailer pedig moziszerű. Sajnos pontos megjelenést nem mondtak, de az idei év végit se cáfolták meg, szóval lehet reménykedni. Platformok: Xbox 360 és Playstation 3.


Castlevania: Lords of Shadow E3 trailer

Ezzel azonban még nem volt vége a Castlevania áradatnak! Jön egy klasszikus, 2D-s játék is, Castlevania: Harmony of Despair címmel, ami HD felbontásban gyönyörködteti a játékosokat a régi stílusú játékélménnyel. Vagy mégsem? A Harmony of Despair egy kooperatív játék, ahol a két hős egymást segítve kel át a halálos útvesztőn. Megjelenési dátum nincs, de a játék már játszható állapotban van. Platform: kizárólag XBLA.


Castlevania: Harmony of Despair játékmenet felvétel (kamerás)


A következő játék a Never Dead volt, melyet Obo már bemutatott nektekkorábban. A show egyetlen igazi meglepetésében egy halhatatlan szereplőt irányítunk, aki viszont nem sebezhetetlen, így előfordul, hogy testrészeit elhagyva veselkedik neki a rosszfiúknak. Érdekes elképzelés, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Éééés... Silent Hill! Ezúttal alcím és szám nélkül? Hmm... Nagy meglepetés senkit sem ért. A játék nagyon hasonlít a meglehetősen közepesen teljesítő Homecomingra, még a grafika is szakasztott ugyanaz -- noha a fejlesztők arról hablatyoltak, hogy jobbak a fény-árnyék effektek. Aha. Na mindegy, majd elválik. A játékmenet a bemutató alapján szintén a Homecomingra hajaz, és a nagyszerű Silent Hill remake, a Shattered Memories jeges-fagyos vidékeit itt elfelejthetjük. Kár. Megjelenés PS3-ra és Xbox 360-ra,m jövőre, PC-ről nem volt szó. (Obo részletesebb összefoglalójáért erre tessék!)

Sajnos a Silent Hill bemutatóját egy rakás közepes minőségű Wii / Kinect játék követte. Paintball (elég egyértelmű a cím), Deca Sports Freedom (gyakorlatilag a kinectes Deca Sports), Deca Sports 3 (most már van snowboard!) -- utóbbi támogatja a Wii Motion Plust is, amivel könnyebben manőverezhetünk.

Ha már Wii, akkor Beyblade. Az új trailer inlább teaser, lévén csak anime-betéteket tartalmaz, meg valami nagyon kaotikus izét, ami lehet, hogy a játékmenet lesz. Akárhogy is, négy Beyblade játék érkezik, az első pedig a Beyblade Metal Fusion címet kapta. Érdekes...

Persze nem csak középszer jutott. A Lost in Shadows egy izgalmas kaland-platform lesz Wii-re a Hudsontől, melyben egy árnyékot kell irányítaunk. A trailer alapján egy hangulatos különlegességgel lesz dolgunk, ráfér a Wii-re az ilyesmi. Ha már Xbox, hasonlóan érdekes darab az Adrenaline Misfits. A tavalyi Natal prezentáción már mutattak egy snowboardos játékot, és úgy tűnik, ez az, csak épp továbbfejlesztve. Mehetünk tűzön, vízen, levegőben, akárhol, az irányítás a Kinectnek hála a testünkkel történik. Sajnos azt nem mutatták be élőben, hogyan is működik, csak egy videó futott róla, de az meggyőző, várjuk.


Adrenaline Misfits bemutató - sajnos nem élő, de több a semminél

Dance Masters, Glee Karaoke Revolution... a szokásos, mondhatni "kötelező" zene- és táncjátékok. A Glee Wiire jön, és elég egyértelmű, mi a lényege, a Dance Masters pedig a Dance-Dance Revolution készítőinek új játéka, Kinectre. A gép minden táncmozdulatunkat figyeli és értékeli. Nem rossz, de csak tovább mélyíti a Kinect kazuár gödrét.

Ezt követte az Otomedius Excellent, egy Xbox 360 exkluzív játék, ami télen fog megjelenni. A Parodius nevű sorozat Japánban igen ismert, nálunk viszont még nem tette tiszteletét. A játékban fiatal lányok lőnek mindenre, ami él és mozog. Trailer nem volt, csak egy anime nyitóvideó, ami a játék karaktereit mutogatta. Kár, ezt megnéztük volna.


Otomedius Excellent trailer


Ha esetleg a kedves olvasó elaludni készülne, ne tegye: jön a Ninety-Nine Nights II bemutatója Fudzsi Tak producer kíséretében! A játék online kooperatív móddal gazdagodik, valamint egymillió egységet fog megmozgatni a képernyőn. A grafika és a harc jól néz ki, de az első rész közepes megoldásai még mindig kísértenek minket. Reméljük, jobb lesz. Megjelenés nyáron, Xbox 360-ra.

Ezt követte a Saw II bemutató, ahol ismét lement egy trailer a szokásos Fűrész-recept szerint. Lekötözött nő, sistergő tévé, halálos csapda, majd placcs, és kész. Bár a játékmenetből nem mutattak semmit, annyit elárultak, hogy a pályák végén lesznek a komolyabb csapdák, afféle bossokként. A történet szerint egyébként az első rész főszereplője, Tapp nyomozó fia kerül slamasztikában Jigsaw üldözése közben. Az alcím mostantól Flesh & Blood (hús és vér, nyamm), a megjelenés pedig október 31-én.

Lucha Libre - egy, a mexikói pankrációt feldolgozó játék Xbox 360-ra, PS3-ra, Wiire és DS-re. A játék bemutatásakor egy valódi küzdelmet is lefolytattak a stúdióban, bár jobb lett volna, ha a játék készítőit szeletelik fel. Sebaj.

Ezt éles váltásban követte a homlokegyenest eltérő stílust képviselő Def Jam Rapstar. A trailer előtt elhangzott, hogy 18 hónapja készül a program, és lényege a közösségformálás azáltal, hogy saját rapprodukciókat tölthetünk fel egy belső hálózaton át. "Valaki egyszer híres lesz ezzel a játékkal." -- mondja büszkén Russel Simmons Def Jam előadó. A trailer pedig... nos, nézzétek meg magatok, sokat nem lehet elmondani róla.


Def Jam Rapstar E3 '10 trailer


Éééééés.... ennyi volt a Konami E3-a, ami meglehetősen nagy csalódás, főleg a nem túl hangulatos Silent Hill demonstráció miatt.

A magam részéről ezt tartottam az eddigi leggyengébb eresztésnek. Reméljük, jövőre jobban összeszedik magukat.