A Nintendo legutóbbi szobakonzolos éves eladásai nem festettek túl jó képet a cég jövőjéről, és e tekintetben érdekes, amit az amerikai részleget vezető Reggie Fils-Aime mondott a Forbesnak. Reggie szerint ugyanis a két konzolgyártó óriás közel sem jelent akkora fenyegetést a Nintendóra, mint a telefonokat forradalmasító Apple.

Az Apple a Nintendo legnagyobb ellenfele

"Minden az időzítésen múlik. Szembeszállok a Zyngával, szembeszállok az internetes szörfözéssel, és szembeszállok az újságokkal is. Ugyanakkor ha arra kíváncsi, hogy az Apple nagyobb fenyegetést jelent-e nekünk, mint a Microsoft és a Sony, az én véleményem az, hogy teljes mértékben." -- válaszolta Reggie az újságírónak.

Fis-Aime egyébként elárulta, hogy a jelenlegi konzolgeneráció húsz legjobban fogyó játékából 14 a Nintendótól származik, vagyis lehet, hogy a Wii sikere alábbhagyott egy ideje, de ez még messze nem riasztja meg a vállalatot. Az Apple viszont komoly versenyhelyzetre kényszeríti a japánok kézi konzoljait, mert az iPhone és az iPod Touch sok egyéb tulajdonságuk mellett komplett játékgépként is felfoghatók, s mint ilyenek, a Nintendo 3DS legnagyobb riválisainak számítanak. Érdekes, hogy a Sonytól pont ma szivárgott ki a PSP2 első félhivatalos információja, és bár Reggie korábban nyilatkozott a Forbesnak, valószínű, hogy sejtette, min ügyködik a konkurens. Ennek ellenére mégsem izgatta magát miatta. Lehet, hogy alábecsülik egymást a nagy ellenfelek?