Az Astrons nem egy bonyolult játék, de annál érdekesebb. Ahogy a képeken és a lent található videóból oly jól kitűnik, ez egy 2D-s, oldalnézetes, sandbox sci-fi. A programban a játékos szabadon megépítheti járműveit (természetesen vannak előre gyártott masinák is), s ezek segítségével a különféle bolygókon fúrással ásványi anyagokat nyerhet. Minél több ásványt, fémet és egyéb matériát gyűjt össze, annál különlegesebb kütyüket tud majd beszerezni, ezzel fejlesztve a technológiákat, azaz a járművek különböző alkatrészeit, ezáltal haladhat előre a sztoriban.

A játékban a legfontosabb az ügyesség, hiszen megalkotott gépcsodáinkkal alacsony gravitációjú, zegzugos bolygófelszíneken kell átügyeskednünk magunkat, hogy aztán lejussunk a mélyebb rétegekbe, ahol még nehezebb a közlekedés, mert a mennyezet miatt már nem ugorhatjuk át az akadályokat. A navigálás a lánctalpasokkal igen trükkös az alacsony gravitációban, a legkisebb bukkanó is a levegőbe emelheti a gépet. Éppen ezért áll rendelkezésünkre néhány manőverező-hajtómű, amivel elemelhetjük a talajtól járművünket, de akár oda is szegezhetjük, vagy, ha az kell, épp csak megemeljük az orrát vagy a hátsóját.

astrons-01.jpg

Ha az ügyeskedést elsajátítottuk, akkor jön a játék igazi sava-borsa, a járműszerkesztés. Ezt három fázisban tehetjük meg. Először egy igen egyszerű módszerrel elkészíthetjük a holdjárónk törzsét, majd ráaggathatjuk a lánctalpakat, hajtóműveket, fúrót és egyéb cicomákat (ezekből már a tesztelt alfaváltozatban is szép számmal akadt). A második fázisban kiszínezhetjük gépünket, végül a harmadikban letesztelhetjük irányíthatóságát, törésállóságát -- bezony, a holdjárók sem törhetetlenek. Persze nem lehet agyba-főbe mindenféle gépezetet összehozni, mert az alacsony gravitációban az olyan dolgok, mint a súlypont elhelyezkedése, sokszorosan számítanak.

astrons-02.jpg

Mindemellett van a játékban egy pályaszerkesztő is, amelyben egyszerű geometriai formákat használva elkészíthetjük saját bolygóinkat, újabb és újabb kihívásokat állítva magunk elé.  Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy ez milyen kihatással van az ásványgyűjtögetésre és a fejlesztésre, mert a kampány még nem volt kész az alfaváltozatban.

astrons-03.jpg

Hogy az Astrons elkészülhessen, a srácoknak a ti támogatásotokra van szüksége. Egyrészt, a játék kint van a Steam Greenlighton, másrészt Indiegogós projektet is indítottak, ahol 10.000 dollárt szeretnének összekalapozni a játék befejezéséhez. Természetesen nem árulnak zsákbamacskát, az Astrons demója innen letölthető, érdemes kipróbálni, jópofa és üdítő szórakozást kínál.