Al Pacino minden idők egyik legjobb és legnagyobb színésze, aki olyan kultklasszikusokban érdemelte ki ezt a jelzőt, mint A keresztapa-trilógia, a Serpico, a Kánikulai délután, A sebhelyesarcú, vagy az Egy asszony illata. Irigylésre méltó tehetségét számos zseniális filmben bizonyította már, de persze neki is voltak bőven mellényulásai, Robert De Niróhoz hasonlóan – noha a számok törvényei alapján kollégája azért jóval több borzalomban szerepel mostanában, elég csak a Nagyfater elszabadulra vagy az Ürömapámra gondolni. Azért Pacino sem egy ma született bárány, ő például Adam Sandler félresikerült vígjátékában, a Jack és Jillben tűnt fel, amiért be is zsebelhette a jól megérdemelt Arany Málna-díjat. És hogy miért vállalta el ezt a nem túl hálás munkát? Igen, jól tippeltetek: a pénz miatt!

Egy olyan életszakaszomban találtak meg ezzel, amikor szükségem volt a pénzre, mert hogy azt követően jött a felkérés, hogy szembesültem vele: lenullázódtam. A könyvelőm éppen börtönben ült, tehát gyorsan kellett valami. Szóval elfogadtam az ajánlatot” – vallotta be a sztár a The New York Times-nak. A Jack és Jill 2011-ben került a mozikba, Adam Sandler pedig egyszerre két szerepet játszott benne: egy férfit és saját női ikertestvérét. A főhős aztán azt a feladatot kapja, hogy szerezze meg Al Pacinót egy fánkhálózatot népszerűsítő hirdetéshez. A film szinte mindenki szerint katasztrófa volt, ahogy Pacino alakításáról is ugyanezt gondolták.

A kasszáknál sem szerepelt jól, 79 millió dolláros büdzsével termelt 149 milliót világszerte, a kritika is csúnyán elbánt vele, aztán szinte minden létező kategóriában Arany Málnára jelölték, és kettő kivétellel az összeset díjra is váltotta. Pacinót korábban az Amerika fegyverbenért, a Gengszterrománcért, a 88 percért és A törvény gyilkosáért is felterjesztették az eseményen.

A borítókép forrása: The Hollywood Reporter