Az ingyenes játékok piacának növekedése hidegen hagyja a Starbreeze csapatát. A brigád vezetője, Mikael Nermark az EDGE-nek elmondta, hogy tőlük sosem fogunk free-to-play játékot látni.

"Sosem fogunk free-to-play játékot csinálni, mert akkor mindenkit egyenként kéne ellátnunk -- ez pedig költséges és nehéz is. Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy kipróbáljuk magunkat a takarékos cheap-to-play modellel. Hogy leragadnánk-e nála örökre? Dehogyis, én soha nem alapoznék egyetlen modellre." -- utalt Nermark a Crytek nemrégiben tett nyilatkozatára, melyben a németek közölték, hogy a Crysis 3 után csak és kizárólag F2P játékokat készítenek majd.

"Inkább az olcsó, saját szakállra kiadott letölthető játékokkal fogunk kísérletezni, mint a P13 vagy a Payday 2, és eközben más szegmensekben is igyekszünk teljesíteni. Többféle üzleti modell és többféle játék -- egy mindig mindenből kockázatos."

És hogy mi is az a P13? Nos, a csapat hallgat, Mikael is mindössze annyit osztott meg velünk, hogy "meg fogunk lepődni, ha látjuk". Reméljük, nem abban az értelemben, ahogy a Syndicate is meglepett minket...