Hogy mostanában mindenki beszorul egy házba és ott mindenféle csúnyaságok történnek vele... Mióta kikerült a PSN-re a csúfosan elkaszált Silent Hills nagy sikert aratott P.T.-je, azaz játszható teasere, azóta sorra jönnek azok, akik ezt próbálják meg lemásolni.

A legkecsegtetőbb a Lilith műhelyében formálódó Allison Road volt, ami aztán a Team17-tel történt szakítás után elkaszáltak. Ezt követően az E3 2016-on a Silent Hill-sorozat riválisa, a Resident Evil is egy P.T.-hez hasonló anyaggal állt elő. A Resident Evil 7 játszható teaserében szintén egy házban rekedtünk. Ezt valószínűleg nem kaszálják el, bár a kész játék egy cseppet sem fog hasonlítani az E3-on látott anyagra.

Most pedig itt a Side Effect, ahol a leírtak alapján megint egy ház van, ahol mindenféle horrorisztikus események történnek, nekünk meg ki kéne jutnunk, egyben és élve. Hogy ezt összehozzuk, morális döntések tucatjait kell meghoznunk, amik a reklám szerint mind a játékmenetre, mind a történetre hatással lesznek.

Hősünk, akinek bőrébe belebújhatunk, egy átlagos, 32 éves úriember, feleséggel és gyerekkel, szóval egy mezei Gipsz Jakab. Viszont egy nap elrabolják, és egy szörnyűségekkel teli helyen ébred – ez az alapszitu, nagyon meggyőző.

A Side Effect alkotói Kickstarterre viszik a PC-re beharangozott programot, hogy segedelmetekkel olyan nyalánkságokat is beletegyenek majd, mint a VR-támogatás.