Az Amerikai Egyesült Államokban hatalmas piaca van a bibliai témájú filmeknek és sorozatoknak, ezt újfent A kiválasztottak című széria is remekül bebizonyította: az alkotás ugyanis akkora siker lett, hogy néhány epizódját még moziban is bemutatták, sőt azok aztán be is kerültek az aktuális hétvégi top 10-be, annak ellenére, hogy előtte már levetítették őket a tévéképernyőkön. A sorozat eddig négy évadot élt meg, az ötödik nagyban készül, az alkotók pedig még terveznek neki plusz egyet – a kritikai és a nézői fogadtatása is remek, az IMDb-n jelenleg 9,2 ponton áll a közönség szavazatai alapján.

Dallas Jenkins, a széria megalkotója saját stúdiót indított, amellyel az a terve, hogy kibővíti a Jézus életéről szóló A kiválasztottak univerzumát, azaz más bibliai történeteket és korszakokat is bemutat majd tévésorozatok formájában. Ami azt illeti, elég határozott elképzelései vannak: érkezik egy miniszéria József életéről, egy három évadon át futó Mózes-sorozat, egy „Az apostolok cselekedetei”-sorozat, valamint egy animációs Jézus-széria is (ez már címet is kapott: The Chosen Adventures), amiben Krisztust követhetjük nyomon, ahogy gyerekekkel találkozgat a vadonban.

A fent tárgyalt animációs alkotásban Paul Walter Hauser adja majd a főszereplő hangját, azonban ami még érdekesebb, hogy egy másik projekt is készülőben van, a The Chosen in the Wild with Bear Grylls, Bear Grylls közreműködésével. A forgatókönyv még nincs kész, azonban a stúdió közleménye szerint a céljuk az, hogy „olyan, a Biblia által inspirált történeteket elevenítsünk meg egyedi emberi nézőponton és autentikus történetmesélésen keresztül, amikhez kötődni tudnak a nézők.

A kiválasztottak sikere egyébként szinte már történelemkönyvekbe való, a projekt még 2017-ben indult egy közösségi finanszírozással megtámogatott rövidfilmként, és abból nőtte ki magát a ma ismert imádott sorozattá. Ezért nem csoda, hogy az alkotók az univerzumbővítésben látják a következő nagy lépést.

Borítókép forrása: Variety