Nézzük meg, hogy pontosan mik is ezek!

  1. A bőr tisztasága

A megfelelő tisztálkodás egy olyan dolog, amit már egészen kicsi korukban megtanítanak egy gyereknek a szülei. Ez nem véletlen, hiszen rendszeres mosakodás nélkül nem tudunk megszabadulni a bőrünkre került szennyeződésektől, izzadtságtól. 

Érdemes azonban odafigyelni arra is, hogy megfelelő összetételű tisztálkodószereket használjunk, ezzel elkerülve az esetleges irritációkat. Ezt nemcsak zuhanyzáskor, hanem egy sima kézmosáskor is fontos szem előtt tartani, és egy kímélőbb típusú terméket választani, különösen akkor, ha érzékeny bőrrel rendelkezünk. 

A Patikamránál kapható szappanok között például elérhetőek olyan verziók, amelyek a tisztítás végző anyagokon felül hidrátálókrémmmel lettek gazdagítva. Ennek segítségével a napi többszöri kézmosás sem fogja kiszárítani a bőrünket, így sikerülhet megőrizni annak puhaságát. 

  1. Hidratálás, bőrápolás

A bőrtípusunkak megfelelő ápolást célszerű már egészen fiatal korban elkezdeni. Az első és legfontosabb, amiről gondoskodnunk kell, az a ma már egyre nagyobb figyelmet kapó fényvédelem. Próbáljuk beépíteni a reggeli rutinunkba, hogy az arcunk megtisztítását követően fényvédő krémet is felviszünk a bőrünkre, időjárástól függetlenül.

patikamrahu-2024-januar-linkmarketing-1.jpg

Egy megfelelő erősségű fényvédő megóvja bőrünket a káros UV-sugaraktól, amelyek számos problémát okozhatnak. Itt nemcsak a leégésre kell gondolni, hanem az olyan hosszú távú hatásokra, mint a bőr öregedésének felgyorsítása, illetve a bőrrák, melanóma. 

Amennyiben ez utóbbiakat szeretnénk elkerüli, szerezzünk be egy arcra használható verziót, és alkalmazzuk minden nap. 

Az ezt követő lépések már mindenkinél mások, hiszen függnek a bőrtípustól, kortól, illetve életmódunktól is. Ha például száraz bőrrel áldott meg bennünket a sors, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a hidratálásra, 30 felett pedig a ráncok kialakulásának a megelőzése, lelassítása szokott a fókuszban lenni. 

  1. A bőr kímélése

A fenti két pontban már szó esett a kíméletes összetevőkkel rendelkező termékek használatáról, azonban ezenfelül is van pár olyan dolog, amire odafigyelve jobban védelmezhetjük ezt a szervünket.

Nagyon fontos, hogy ne töltsünk huzamosabb időt a tűző napon, még akkor sem, ha arcunkon és testünkön is fényvédő krém van. Ha nyaralni vagyunk, és mindenképpen szeretnénk napozni, akkor is tartsuk a fokozatosság elvét, tehát ne feküdjünk ki hófehér bőrrel órákra a kánikulában. Ugyancsak próbáljuk kerülni a szolárium használatát, amely szintén veszélyes lehet a bőrre, és gyorsítja a ráncok kialakulását is. 

Ezeknek az egyszerű tippeknek a követésével nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, hogy bőrünk egészségét és feszességét minél tovább megőrizzük. A bőrtípusunk sajátosságainak figyelembevételével együtt pedig nem fog elmaradni a várt eredmény.