A Microsoft péntek este tartotta meg az "Új év, új kor" (New Year, New Age) című eseményét, ahol nemcsak az Age of Mythology: Retold-ot mutatták be a rajongóknak, hanem a legújabb Age of Empires-t is! 

Az ingyenesen játszható játékot a TiMi Studio Group fejleszti a World's Edge céggel karöltve, és már el is indult az előregisztráció. Pontos megjelenésről még nincs hír, de valószínűleg idén érkezik. Mire számíthatunk?

  • pörgős harc
  • valós idejű stratégia
  • bázisépítés
  • online PvP multiplayer
  • olyan történelmi személyiségekkel szövetkezhetünk, mint pl. Cézár, Artúr király, Hannibal, Jeanne d'Arc, Kleopátra
  • rengeteg másik játékossal csatázhatunk online

És akkor most jöjjön a feketeleves: ez egy mobiljáték, a teljes címe pedig Age of Empires Mobile. Íme a játékmenet videó:

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft megpróbálkozik egy mobilverzióval: még 2013-ban kezdtek el ügyködni egy játékon, ami végül 2015 decemberében jelent meg iOS-re és Androidra (később pedig Windows Phone-ra), Age of Empires: World Domination címmel. Ez speciel kevesebb mint egy évig volt elérhető, 2016 novemberében ugyanis leállították a szervereket.

Aztán ott volt még a 2014-es Age of Empires: Castle Siege is, amit kifejezetten érintőképernyős Windows 8.1. készülékekre és Windows Phone-ra szántak, de később megjelent Andoirdra és iOS-re is - ez 2019-ig bírta a strapát.

Jelenleg pedig van egy csak Kínában, csak Androidra megjelent mobilos Age of, a Return the Empire, amit szintén a TiMi Studio fejleszt.

Az új, Age of Empires Mobile viszont különbözni fog ettől, és rengeteg újítást hoz majd - állítják a fejlesztők. Ti tesztek majd vele egy próbát?