• A Slaves of Magic egy magyar fejlesztésű, körökre osztott taktikai RPG
  • Amit olyan címek ihlettek, mint az XCOM és az első Guild Wars
  • Ráadásul hamarosan egy ingyenes demóval jelentkeznek majd a készítők

Mindig öröm számunkra, mikor magyar játékokról számolhatunk be, márpedig az elmúlt hónapokban szerencsére több ilyen hírünk is akadt, gondoljunk csak például a frissen megjelent (és elég szép fogadtatásban részesült) Chicken Police-ra. Ha pedig valakinek a noir detektívjátékok helyett inkább a körökre osztott taktikai RPG-k jönnek be, akkor neki az Amethyst Dreamers új alkotására lehet érdemes figyelnie.

slaves-of-magic-bemutato-01.jpg

A Slaves of Magic néven futó alkotást ugyanis olyan címek ihlették, mint az XCOM vagy az első Guild Wars, a remek alapokat pedig a fejlesztők egy érdekes harcrendszerrel is megfejelték, ahol minden cselekedetünk időbe kerül, így az egyes parancsok kiadásakor nem csak azt kell mérlegelnünk, hol áll épp a karakterünk, hanem azt is, hogy hol fog akkor tartózkodni, amikor az adott utasítást végrehajtja.

Ha pedig érdekel, hogy ez az izgalmas koncepció hogy muzsikál a gyakorlatban, akkor van egy jó hírünk számodra. A fejlesztők ugyanis jelezték, hogy hamarosan (a tervek szerint egész konkrétan december 18-án) kiadnak egy demót is a Salves of Magic kapcsán, melyben egy küldetést próbálhatunk majd ki, hogy lássuk, nagyjából milyen lesz a kész játék.

A Slaves of Magic steames adatlapját ezen a linken érhetitek el.