Brad Pitt sajtósa közleményt adott ki, miszerint az Oscar-díjas színész továbbra sincs fent semmilyen közösségi oldalon – erre azért került sor, mert korábban bejárta a világsajtót a hír, hogy Spanyolországban letartóztattak öt szélhámost, akik több százezer dollárt csaltak ki két nőből, akik elhitették velük, hogy Pitt-tel kerültek közeli kapcsolatba. A spanyol belügyminisztérium a napokban tájékoztatta a médiát arról, hogy három bűnözőt még tavaly novemberben fülteltek le, kettőt pedig idén júliusban.

A közlemény szerint a csalók elhitették a két áldozatukkal, hogy olyan közel kerültek a sztárhoz, hogy az már romantikus kapcsolatnak ért fel, majd azután, hogy személyes üzenetváltásokon keresztül a hiszékeny nők bizalmába férkőztek, az imposztorok pénzt kértek tőlük. Az egyikük 168 000 dollárt utalt át a bűnözőknek, a másikuk pedig 195 000 dollárt, szóval összesen 363 000 dollárt, hazai árfolyamon 130 millió forintot sikerült kicsalniuk az áldozatokból, és a nyomozás során ebből eddig csak 94 000 dollárt (körülbelül 33 millió forintot) tudtak visszaszerezni.

gettyimages-1456033655.jpg

Brad Pitt egyébként azon kevés hollywoodi világsztárok közé tartozik, akiknek nincs hivatalos X/Twitter-, Instagram- vagy Facebook-oldaluk, és ha még is lenne, akkor valószínűleg nem az interneten, a saját rajongói oldalain keresné a nagy szerelmet. A színész sajtósa, Matthew Hiltzik a következőket reagálta az online átverés hírére:

Rettenetes, hogy a csalók kihasználják azt, hogy a rajongók erősen kötődnek a hírességekhez. De ez egy fontos emlékeztető arra nézve, hogy ne válaszoljunk kéretlen megkeresésekre az interneten, főleg olyan színészek részéről, akiknek nincs közösségi médiás jelenlétük.

A képek forrása: Variety