• 650 dolgozójától válna meg a Sega Sammy
  • Komoly végkielégítést ajánlanak azoknak, akik önként jelentkeznek

Bár a koronavírus-járvány sok cég számára fellendülést hozott azáltal, hogy az emberek több időt töltenek otthon, a Sega anyacége, a Sega Sammy igencsak megérezte a Covid-19 negatív hatásait. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban 110 milliárd jen volt a vállalat bevétele, ami 33 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest, ami pedig különösen fájó, hogy a tavalyi 14 milliárd jenes nyereség után most 3 milliárd jenes mínusszal zárták ezt az időszakot.

onktentes-felmondasra-keri-650-dolgozojat-a-sega-sammy.jpg

A gyenge eredmények következtében a cég létrehozott egy bizottságot, mely a strukturális reformért felel, de ami ennél jóval drasztikusabb, hogy 650 dolgozótól készülnek megválni, ami a teljes munkaerő 7 százaléka.

A Sega Sammy egyébként kirúgni egyelőre nem tervez senkit, ehelyett önkéntes felmondásra kéri alkalmazottait: aki december 25-ig megteszi ezt, az jelentős végkielégítésben részesül és február végéig a cégnél maradhat, ezt követően pedig segíteni fognak az új munkahely megtalálásában is. Eközben a vezetők bérét is alaposan megnyesték: Haruki Satomi ügyvezető igazgató fizetését például 30 százalékkal csökkentették.