A Scooby-Doo mindmáig népszerű franchise, noha a Warner Bros. Discovery létrejöttét követően a Scoob! Holiday Haunt rögtön törlésre került, pedig már le is gyártották a tartalmat. Most azonban a Vilma című sorozat is kaszát kapott, aminek ugyan volt két évada, azonban a rajongók rendesen savazták az LMBTQ-tartalmai és egyéb kreatív döntések miatt. A dolog nem meglepő, ám az ezzel kapcsolatos bejelentés annál inkább.

A széria egyik művésze Davey Cummings a napokban osztott meg néhány háttérképet, amelyet a Vilma halloweeni különkiadáshoz készített. „Íme, néhány háttérkép, amelyet a Vilma halloweeni különkiadásához festettem! Nagyon jó móka volt ezzel a csapattal együtt dolgozni. Ugyan a harmadik évad már nem valósul meg, de remélem, egy nap ismét együtt dolgozhatok ezekkel a csodálatos, tehetsége emberekkel! Menjetek és nézzétek meg a Vilma halloweeni különkiadását!” – írta kísérőszövegként. A probléma csak annyi, hogy a posztot azóta törölte az alkotó, és csak néhány hírportálon olvasható az információ.

A törlés oka egyelőre ismeretlen, valószínűleg a fejesek parancsára történt meg, hiszen ezt elvileg nem a művésztől kellett volna megtudnia a rajongóknak. A Vilma 2023-ban indult, meglehetősen vegyes kritikai fogadtatással, amelynek elsődleges oka az volt, hogy a hősnő egy színes bőrű, ázsiai és biszexuális karakter lett. A hagyományos Scooby-Doos külső megjelenését amúgy Mindy Kalinghoz igazították, aki a figurát szinkronizálja az eredeti hangsávban. A közönségnek emellett még rengeteg baja volt a sorozattal, egyesek azért kritizálták a Vilmát, mert a sorozat a főszereplőjét sztereotípiák mentén ábrázolja. A negatív vélemények ellenére az első évad az HBO Max történetének legnézettebb animációs sorozatpremierjét produkálta. Ennek köszönhetően készült el a második szezon, ami idén áprilisban debütált, azonban ez sem kapott jobb értékeléseket.

Az előbb említett halloweeni különkiadás egyébként október 3-tól nézhető a tengerentúlon, Velma: This Halloween Needs To Be More Special! címmel. Fun fact, hogy az alkotás trailerjében a címszereplőtől elhangzik a mondat, hogy „Vilma halott”. Nos, úgy tűnik tényleg az.

A borítókép forrása: Max