Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Böjti

Ezen a héten elég sok időt töltöttem játékkal. No, nem azért, mert hirtelen ennyi szabadidőm lett, hanem mert a Chip Magazinba bevállaltam egy csomó tesztet. Így például Kena is előkerült, a kis szellemkísérő, aki utat mutat a haraggal teli lelkeknek. A Kena: Bridge of Spirits egy bájos darab, aminek animációs filmeket idéző látványvilága, kedves kis bogyó-bigyói egyaránt rabul ejtik a játékost, így engem is. Az sem zavart, hogy a harcrendszer kicsit spártai, vagy hogy idővel olyan bosst kapunk a nyakunkba, hogy azt igen könnyen a pokolba kívánjuk. Az erdő és a hegyek felfedezése, a hangulat önmagáért beszél, én imádtam.

chip-pcguru-kena-bridge-of-spirits-4.jpg

Plusz hasonló okokból visszatértem a World War Z-hez is, méghozzá az Aftermath-frissítéssel, ami a két új misszióval (fejenként három küldetéssel), az új kaszttal, ellenféllel, fegyverekkel, FPS móddal és a többivel ismét berántott. A Saber alkotása a Left 4 Dead legjobb örököse, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Back 4 Blood képes-e megugrani ezt a szintet. Hangulatos, pörgős, amikor pedig a hullák megindulnak, mint a filmben, és a rothadó hústömeg csak úgy hömpölyög… nos, elég durva pillanatokat hoz, az biztos. 

chip-pcguru-world-war-z-aftermath-2.jpg

bullseye

Bár egy kicsit haladtam végre a Yakuzával, de a gamepadezés még mindig némi fájdalommal jár, billentyűzetről meg elég nehézkes bunyózni így jelenleg egy fura kombón dolgozom, ami a WASD-t keveri az Xbox 360 vezérlő jobb oldalával. Nem állítom, hogy szép megoldás, vagy nem kérdőjelezem meg közben az ép eszemet néha, de nagyjából működik. És ugye, ha valami hülyeség, de működik…

hetvegamebullseye20210930.jpg

Remélem most hétvégén is fog működni egy pár órát, de több kisebb indie játékot is szemrevételeznem kell cikkekhez, így nincs igazán nagy esélye. Ráadásul közben a kezem ügyébe került a Steam Tactics (1 euró alatt volt pár hete), ami egy egyszerű, könnyen érthető és nem túl nehéz, bár néha kicsit grindos taktikai játék. Mondjuk ráfért volna egy jobb kezelőfelület az elmúlt négy évben, meg a története is inkább csak olyan kis aranyos, ahogy megpróbál komoly folytatásos dráma lenni kétmondatos adagokban. Viszont éppen az egyszerű alapjai miatt kényelmes és békés 10-20 perceket jelent kikapcsolódásképpen lejátszani benne pár csatát.

wilson

A rovat segítségével mesteri szintre sikerül emelnem az önismétlést, hiszen a mostani hétvégém várhatóan a múltheti tükörképe lesz: azaz az első fele garantáltan a cikkírásé – és játéktesztelésé –, a másodiké pedig remélhetőleg a rekreációs célú játéké. Ehhez az elsődleges alany továbbra is a Lost Judgment, ami sajnos jelenleg befejezhetetlennek tűnik. Hétköznaponként jó, ha egy órám van játékra, és abban az egy órában se sikerül haladni a történettel mert... mindig jön egy nem várt mellékküldetés, szólít a játékbeli táncolás, belevetem magam a drónversenybe, vagy épp próbálom magamhoz édesgetni a cicákat.

fal6nxawqampntz.jpeg

Ez pedig nem a legcélravezetőbb egy alsóhangon is 40-50 órás játék / történet esetében, de bárhogy máshogy játszani egy RGG-játékot egész egyszerűen szentségtörés lenne. És aztán ott sír a sarokban a Death Stranding PS5-ös változata, amit nem bírtam ki, de be kellett szereznem. Magamnak azzal indoklom, hogy borzasztóan olcsó volt az upgrade (2000 forint PS4-ről!), na meg azzal, hogy annyira szerettem, hogy még az elveimet is képes vagyok feladni érte, és inkább a háttérbe szorítok valami újat, hogy újrajátsszam. Csak ehhez idő kéne, az új játékok viszont nem várnak...

falwfmkxsbgywyt.jpeg

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?