Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

Sajnos eljutottunk oda, hogy az év legkevésbé vicces napja április elseje lett: fáradt, izzadtságszagú poénok, gyenge álhírek és általános baromságok uralják a napot, teljesen haszontalanná téve az egyébként nagyon is érdekes internetet -- idén sem volt túl acélos a felhozatal, bár szerencsére voltak egész jó eresztések, amelyeket most itt meg is találtok.

Idén sok időt és pénzt fektetett a hónap első napjába a Blizzard: bemutatták például a Mortal Kombat által inspirált Blizzard: Outcasts című programot, amiben a Blizzard-univerzum mellékszereplői intézhetik el nézeteltéréseiket, természetesen véresen és brutálisan, ahogy azt kell.

blizzard-outcasts.png

Szintén a Blizzard bejelentése volt, hogy drasztikus átalakításon esett át a StarCraft 2 következő fejezete, a Legacy of the Void, a fejlesztők ugyanis szeretnék személyesebb hangvételben bemutatni a protoss faj gazdag történetét. A játék, mely a StarCraft 2: Herald of the Stars címre lett átkeresztelve, a stratégia helyett a történetmesére fog koncentrálni, a sztorit pedig nem lineáris formában teljesíthetjük, sőt még csak nem is kell sikerrel járnunk, az ígéret szerint úgy is teljes élményt kapunk. Ezen felül a játék új hajviseleteket, táncmozdulatokat és Twitch-támogatást is kap, hogy mindenki boldog lehessen.

starcraft-2-herald-of-the-stars-logo.jpg

Még egy Blizzard-ökörködés: itt a Happy Reaper™, a Diablo-élmény mobilokra és webböngészőkre írt változata. A bájos név és a még bájosabb külső azonban ne tévesszen meg, egy nagyon komoly programot ígérnek a srácok; forradalmi technológia, interaktív történetmesélés és páratlan kihívás vár minket ebben a... mi is ez? Ó, egy szimpla Flappy Bird klón. Kár…

A Google is beszállt az áprilisi poénkodásba, s kapásból meg is nyerték az egészet a Google Maps frissítésével, amiben Pokémonokat lehet gyűjtögetni, valódi helyszínekre ellátogatva. Zseniális!

Az IGN a másik csapat, amely szinte mindig komoly erővel készül április elsejére. Nekik köszönhetjük például a felejthetetlen Bollywood Halót vagy a tavaly Apple konzolt, most pedig a Titanfallt vették elő, amihez Optimus Prime csatlakozott.

A Kalypso Media április elsejére időzítette a Tropico-széria mellékhajtása, a Llama Simulator bejelentését, amiben egy láma szemszögéből ismerhetjük meg a Tropico-univezumot. A fejlesztők kötetlen játékmenetet, nem létező történetet és átvezetővideókat ígértek, valamint azt, hogy egyetlen egy híresség sincs a szinkronhangok között.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Apró betekintés a Witcher 3 kulisszái mögé -- most már tudjuk, miért késik a játék:

A Neverwinter következő frissítésével egy új játszható faj mutatkozik be: a sárkányok. A játékban a hüllők életének teljes útját átélhetjük majd a kis tűzokádótól egészen az óriásbestia szakaszig -- bár még van mit dolgozni rajtuk, PvP-ben például túl erősek.

Végezetül itt egy kis kakukktojás, Phil Fish ugyanis Twitteren jelentette be: visszatért, és el fog készülni a FEZ 2. Hogy ez vajon egy poén volt, vagy csak direkt ezt a kétes időzítést választotta, az csak később derül ki.

Természetesen eme felsorolásban csak mazsoláztam az áprilisi poénok tengerében, így ha úgy érzed, valaminek itt lenne a helye, jelezd a kommentek között, hogy lássuk mi is!