Az október elején debütáló Joker: Kétszemélyes téboly merész vállalkozás lesz. No persze eleve merész vállalkozás folytatást készíteni egy olyan filmnek, ami akkora sikert aratott, mint a 2019-es Joker. Az alkotás nem csak, hogy teljesen más szintre helyezte a képregényadaptációk zsánerét, hanem egy egységes, lezárt, kerek egészet alkotott, ilyen formán egyenesen feleslegesnek tűnik egy második rész, és noha sokáig maguk a készítők is vonakodtak, végül csak összehozták Arthur Fleck következő kalandját, amelyről egyébként a bemutatóhoz közeledve szép lassacskán egyre izgalmasabb dolgok derülnek ki. Azt régóta tudjuk, hogy a film lényegében egy musical lesz, a Harley Quinnt játszó Lady Gaga pedig a Variety-vel készített interjúban áradozott erről:

Todd Phillips nagyot vállalt ezzel a koncepcióval és a forgatókönyvvel, bátorságot és mélységet adva a Joker folytatásának. Van benne zene, tánc, dráma, bírósági dráma, komédia, boldogság és szomorúság is. Ez Todd rendezői képességeinek bizonyítéka, hogy inkább kreatív akar lenni, mintsem elmesélni egy hagyományos szerelmi történetet.

Az énekes-színésznő továbbá beszélt a történetről is, valamint arról, hogy a film gyakran olyan, mintha a Metro-Goldwyn-Mayer régi musicaljeit néznénk, de LSD hatása alatt. További érdekesség, hogy a második epizód egy Looney Tunes által inspirált animációs jelenettel indul, amelyet a Belleville randevú rendezője, Sylvian Chomet készített. Phillips szerint egyébként a film egyetemes célja az volt, hogy úgy érezzük, mintha őrült emberek készítettek volna, valamint a produkcióban hallható dalokról is ejtett egy-két szót: „Az elmebetegek irányítják az intézetet. Joker és Harley a film során három dalt is előad majd: a Get Happy, a For Once in My Life és a That’s Life című számokat. Elsősorban a romantikus balladákhoz vonzódok, a hatalomról szóló zenéket részesítem előnyben. A film zenéjének nagy része valójában párbeszéd. Arthur egyszerűen nem találja a szavakat, hogy kifejezze, amit mondani akar, ezért inkább énekel.

A Joker: Kétszemélyes téboly tehát október 3-án kerül a magyar mozikba, és a készítők nyilatkozatai alapján enyhén szólva is elborult mesére számíthatunk – már ha ez eddig nem lett volna egyértelmű.