A régi rajongók zöme vélhetően még most sem tudta teljesen feldolgozni, hogy a Dragon Age: The Veilguard már szinte egyáltalán nem hordozza magában a kiváló Origins örökségét, hiszen hagyományos CRPG helyett egy akció-RPG-t kapunk, ami inkább a Mass Effect-szériával mutat közös vonásokat – legalábbis a harcrendszert illetően. Ezen túlmenően viszont továbbra is egy BioWare programmal állunk szemben, tehát kimondottan nagy hangsúlyt kapnak majd a társakkal történő interakciók, akikkel kapcsolatban már korábban kiderült, hogy nem túl válogatósak, ha a nemekről van szó, így bárkivel összeszűrhetjük a levet a kaland során. Ebből adódóan természetesen rengeteg dialógust is kapunk, így egyáltalán nem mindegy, hogy kik szólaltatják meg a szereplőket, a stúdió pedig nemrég fel is fedte a The Veilguard szinkronszínészeit, köztük néhány ismerős névvel.

dragon-age-the-veilguard-szinkronhang-bioware.jfif

A legfontosabb, hogy a főhős, Rook kapcsán rögtön négy művész (Erika Ishii, Alex Jordan, Bryony Corrigan, Jeff Berg) közül is választhatnak a rajongók, akik közül messze Erika Ishii számít a legismertebbnek, hiszen olyan alkotások szerepelnek az önéletrajzában, mint például az Apex Legends, a Destiny 2, a Call of Duty: Modern Warfare 3, a Deathloop és a Saints Row. Az Inquisitionben megismert Hardingot természetesen most is Ali Hillis fogja életre kelteni, kinek neve a Mass Effect trilógia kedvelői számára is ismerősen csenghet, hiszen ő adta a hangját Liara T'Soni karakteréhez. Talán nem meglepő, hogy Gareth David-Lloyd és Brian Bloom is visszatérnek Solas illetve Varric szerepéhez, íme a többi színész:

  • Davrin: Ike Amadi (Mass Effect 3, Halo 5: Guardians)
  • Bellara: Jee Young Han (Perry Mason, Belakoltatva)
  • Neve: Jessica Clark (True Blood, Pocket Listing)
  • Taash: Jin Maley (Star Trek: Picard, Szilícium-völgy)
  • Emmrich: Nick Boraine (Call of Duty: Modern Warfare, Fekete vitorlák)
  • Lucanis: Zach Mendez (Horizon Forbidden West, Married Alive)

Üröm az örömben, hogy megjelenési dátumot sajnos továbbra sem közölt a BioWare (vagy az EA), ám a július 25-én kezdődő San Diego Comic-Con keretében talán erre is sor kerül, ahol egy külön panelt kap a nagy reményekkel (és legalább ugyanannyi aggodalommal) várt alkotás.