• Asteroids: Outpost bejelentés
  • Az 1979-es Asteroids újragondolása
  • Online, nyílt világú túlélőszimulátor készül
  • Hamarosan indul a Korai hozzáférés

Az Atari feltámasztja az egyik legrégebbi videojátékát, az 1979-es játéktermi klasszikust, az Asteroidst, de nem ám aszteroidákat fogunk szitává lőni törékeny hajónkkal, ez ma már nagyon kevés lenne, így egy egészen más megközelítést választottak: a manapság rendkívül népszerű túlélőszimulátor zsánerben próbálkoznak.

Bemutatkozik az Asteroids: Outpost, ami az eredeti játék úgymond újragondolása. Ez egy nyitott világú, multiplayer program lesz, amelyben egy aszteroida felszínén kell leküzdenünk az űr viszontagságait, miközben felfedezzük a környezetünket, nyersanyagokat gyűjtünk, felszereléseket és bázisokat építünk, és persze egyedül vagy barátainkkal védekezünk a többi űrbányásszal szemben. Természetesen lesz azért némi utalás az eredeti játékra is, mikor a földre zúduló aszteroidákat kell kilőnünk, mielőtt pusztítani tudnának a felszínen, és nem mellesleg így értékes nyersanyagokhoz is juthatunk.

Az Asteroids: Outpost fejlesztését egy frissen alapított csapat, az egykori Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghosts és Star Trek Online fejlesztőket tömörítő Salty Games végzi, míg technológiai támogatást nyújt az Arktos Entertainment Group, a The WarZ, akarom mondani, az Infestation: Survivor Stories kiadója. Megjelenési dátum egyelőre nincs, de a csapat azt ígéri, hogy a korai hozzáférés hamarosan itt van. Az Asteroids: Outpost csak PC-re jelenik meg. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!