AAA-játékot készítene a PopCap

A PopCap napjainkban cuki, egytől ezer éves korig szórakoztató játékairól híres, mint a Peggle vagy a valaha készült legjobb tower defense, a Plants vs. Zombies. Bár azt egy ideje tudjuk, hogy utóbbi játék második része fejlesztés alatt áll, az EA általi felvásárlás után sejthető volt, hogy valami mással is elő kell rukkolniuk a srácoknak.

Nos, ez a „más” most úgy tűnik, nyilvánosságra került, ugyanis egy álláshirdetésben olyan szoftvermérnököt keres a PopCap, akinek komoly tapasztalata van a DICE által kifejlesztett Frostbite 2 motorral. Az erőmű relatíve új, hisz a tavaly ősszel kiadott Battlefield 3-ban mutatkozott be, de azóta láthattuk akcióban a Need for Speed: The Runban és a nagyot hasalt Medal of Honor: Warfighterben is -- bizony, csupa-csupa EA-s címről van szó, és a PopCap is az EA része, nahát.

Ráadásul az álláshirdetés azt is megemlíti, mihez kell a szakértelem: az eddig csak 2D-s apróságokat készítő csapat egy AAA-kategóriás, konzolokra megjelenő játékon dolgozik, ehhez kell a segítség. Plants vs. Zombies FPS, valaki?