A Transformers Michael Bay vezetése alatt még kifejezetten sikeres franchise-nak számított, azonban az ötödik rész körül már kezdett megcsappanni a közönség érdeklődése, majd az ŰrDongó és A fenevadak kora is csalódást keltő eredményeket produkált. Ezt a sort folytatja most a héten mozikba került Transformers Egy című animációs film, amely nemhogy nem tudta lenyomni a Beetlejuice Beetlejuice-t (ami immáron a harmadik hétvégéjén uralja az amerikai box office-listát), de még az előrejelzéseknél is rosszabbul teljesített – összesen 25 millió dollárt tudott összekaparni, és ezzel csak a hetedik helyet mondhatja magáénak a franchise legjobban nyitó filmjeinek a listáján.

A becslések egy 30-35 millió körüli nyitást jósoltak az alkotásnak, egyes elemzők odáig mentek, hogy a film megdönti majd a Hotel Transylania 2 szeptemberi rekordját, azaz a 48,5 milliós nyitányt. Ez sajnos nem történt meg, a Transformers Egynél csak az ŰrDongó és az 1986-os Transformers: The Movie című rajzfilm nyitott rosszabbul. Pedig a kritikusoknál nem áll rosszul, a CinemaScore-on „A”-s értékelést tudhat magának, a Rotten Tomatoeson pedig 89%-on áll, a felhasználók túlnyomó többségének véleménye alapján pedig 98%-on. Emiatt a jó szájhagyomány még javíthat valamicskét a gyenge kezdésen, noha a DreamWorks Animation új, szintén pozitív fogadtatásra talált A vad robot ezen a héten érkezik, így személyében komoly kihívóra találhat a produkció.

A Transformers Egy büdzséje a jelentések szerint 75-147 millió között lehet, tehát mindenképp össze kell szednie magát, hogy elkerülje a hatalmas bukást.

Borítókép forrása: ScreenRant