Telik az a rohadt idő: idén lesz 20 éve, hogy bemutatták a horror-műfaj egyik legnagyobb kultklasszikusát, a Fűrészt, amely amellett, hogy hatalmas lökést adott az akkor még újoncnak számító James Wan rendezői karrierjének, a film emlékezetes gyilkosát, a Jigsaw-t alakító Tobin Bellt is a zsáner halhatatlan ikonjai közé emelte. Bell ezzel még nem hagyta magára a franchise-t, a következő félezer részben is vissza-visszatért a szerepben, és most az első epizód jubileumának alkalmából interjút adott a Los Angeles Timesnak, ahol elárulta, hogy fiatalon egyáltalán nem szerette a horror műfaját.

Ez egy zsigeri élmény, amit nem lehet irányítani. Nem csak arról van szó, hogy ülsz, és passzívan nézel valamit. Mert egyszerre csak… [ekkor a színész ijedt arcot vágva kiugrott a székéből]. Valakinek bejön az ilyesmi. Nekem személy szerint nem annyira. Gyerekkoromban nem is szerettem horrorfilmekre járni. Mert amint a félelmetes részek következtek, inkább elbújtam a székem mögé.”

5456465.jpg

A színész pályafutásában hatalmas mérföldkövet jelentett a Fűrész, így a széria főgonoszáról, John Kramerről is beszélt egy keveset: „John úgy érzi, hogy a világot a középszerű emberek uralják. Hisz abban, hogy mindenkinek szembe kell néznie a tettei következményéivel. És ezek az emberek nem hálásak azért, amijük van.

Bell az interjú során azt is kifejtette, hogy ő 50 évnyi színészkedéssel a háta mögött egyáltalán nem bánja, hogy beskatulyázták: „Ha azzal, hogy beskatulyáznak, egy gazdag színészi tapasztalatot szerezhetek, akkor nosza rajta, skatulyázzanak be! Minden művésznek az a felelőssége, hogy abból alkosson, ami megadatott számára, és az én feladatom az, hogy megváltoztassam az emberek rólam alkotott képét.” Végül a készülő 11. részről is ejtett néhány szót: „Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy tovább fejleszthetem a karakterét John Kramer még nem végzett. Még mindig van mit megtudni róla.

A képek forrása: Indiewire