Ryan Reynolds jónéhány képregényfilmben szerepelt, mire 2016-ban a Deadpoollal végre összejött neki az anyagi siker és a kritikai elismerés. Ezek közül a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas, valamint a 2011-es a Zöld Lámpás fáj neki a legjobban – és a színész ma már annyira bánja, hogy aláírt ezekhez a produkciókhoz, hogy a Deadpool 2 stáblistás jelenetében egy vicces montázs keretein belül még a tér-idő kontinuumból is megpróbálta kitörölni ezt a két melléfogást.

Noha utóbbi film forgatásán ismerkedett meg Blake Livelyval, akit egy évvel a premier után feleségül vett, és azóta négy gyermekük született, Reynolds-ot mégis erősen traumatizálhatta a Zöld Lámpás, amit csak részegen tudott megnézni. Erről a Vanity Fair hazugságvizsgálós videósorozatában beszélt, ahol a Deadpool & Rozsomák sajtókörútjának apropójából Hugh Jackmannel együtt vendégeskedett. Az egész úgy kezdődött, hogy kollégája, egyben régi barátja feltette a kérdést, hogy megnézték-e már a családdal a filmet, amire Reynolds meglepő őszinteséggel válaszolt: „Komolyan mondom, inkább néznék egy kib*szott 24 órás Mancs őrjárat maratont. Nem néztük meg a családdal. De a gyerekeim látták az előzetest.

greenlanternstill.jpg

Ezután a színész bevallotta, hogy a pandémia alatt nagy nehezen rászánta magát a dologra. „Már megnéztem mindent a Netflixen, aztán az HBO Maxon, végeztem minden streamingplatformmal, ami létezik. Oda-vissza végignéztem minden kib*szott Bob Ross különkiadást, ami amúgy tisztára Az ördögűző remake-je. És eljött az idő, hogy megnézzem a Zöld Lámást. De azt elárulom, hogy kicsit részeg voltam. Ebben is őszinte vagyok” – mesélte Reynolds, és a hazugságvizsgáló szerint valóban igazat beszélt.

A Zöld Lámpás amúgy jókora anyagi és kritikai bukás volt a maga idejében, és sokan azóta is minden idők egyik legrosszabb képregényfilmjének tartják. Viszont bizonyos szempontból mégis megérte elkészíteni, ugyanis Reynolds ennek a filmnek a zakózása után kezdett bele a Deadpool megvalósításába, amit a 20th Century Fox kezdetben nem akart támogatni, de a színész addig-addig kardoskodott a projekt mellett, hogy végül a stúdió – egy kiszivárgott próbafelvétel hatására – hajlandó volt pénzelni az ötletet.