Kevesebb, mint két hónapra vagyunk az HBO önálló Pingvin-sorozatának indulásától, amely a Matt Reeves-féle Batman-mozifilm világában játszódva fogja megénekelni a könyörtelen maffiavezér, Oswald Cobblepot történetét. Colin Farrell természetesen visszatér a címszerepben, és a nemrégiben megjelent előzetes alapján egy igazán brutális, erőszakos és mocskos produkcióra számíthatunk, amiben a nagyravágyó bűnöző mindent és mindenkit elsöpörve, csalással, hazugsággal, manipulációval és vérontással igyekszik feljutni a Gotham-i alvilág csúcsára. A sorozat showrunnerje, Lauren LeFranc, valamint Matt Reeves rendező és Dylan Clark producer azt reméli, hogy a Pingvint a jövőben további filmek és szériák fogják követni, amelyek még jobban kibontják a 2022-es Batman-mozi világát. 

Vannak még más, felfedezésre váró televíziós projektek, amiket meg fogunk csinálni. Ebben a világban minden Batman személye körül összpontosul – az ellenfelek, a bűncselekmények – és mi megpróbáljuk megkeresni azokat a területek, amiket a legjobban ki tudunk bontani” – nyilatkozta Clark az Entertainment Weekly-nek.

Az interjún Clark mellett egyébként részt vett az előbb említett két úriember is, LeFranc pedig elmondta, hogy a széria Reeves 2022-es Batmanje és annak 2026-ra tervezett folytatása közt fog elhelyezkedni az idővonalon: „A Pingvin-sorozat lesz a híd a két film között. A történet nagyjából egy héttel az első rész történései után veszi fel a fonalat, és az események egészen Matt második filmjéig fognak vezetni.

A sötét lovag lehetséges feltűnése még mindig nagy kérdés, ám ezzel kapcsolatban a készítők nem árultak el semmit, bár a nyilatkozataik, hogy a Pingvin többnyire fényes nappal fog játszódni, nem adnak sok okot a bizakodásra. Akárhogy is, ősztől minden kiderül: a sorozat szeptember 19-én startol, és összesen 8 epizódos lesz.