Konzol

A Mojang közölte, hogy Markus „Notch” Persson hatalmas homokozója, a Minecraft idén augusztusban jelenik meg konzolokra: Xbox One-ra, PS3-ra, PS4-re, és PS Vitára is. A fejlesztők egyúttal elnézést kértek a késlekedésért, de mint mondták, hatalmas feladat volt átültetni a játékot a régi és az új konzolokra is. Akik Xbox 360-on már rendelkeznek a játékkal, azok kedvezményes díjért (öt dollárért) frissíthetik a játékot Xbox One-ra, mely jóval nagyobb játékterületet kínál. Fontos, hogy a PS3/Vita verzió keresztplatformos lesz, így akár a buszon ülve is lehet folytatni az otthon abbahagyott játékot. Az ára 20 dollár lesz. A PS4 verzió azonban nem lesz kompatibilis a PS3/Vita verziókkal, de itt is kedvezményes áron lehet frissíteni, legalább egy évig. Mindegyik verzió digitális letöltésként érkezik egyébként, lemezes verzióra egyelőre nem lehet számítani.

Az EA Sport UFC legfrissebb videójában Jose Aldo és Anthony Pettis veri egymás fejét bucira.

A LittleBigPlanet PS Vitás verzióját készítő független stúdió, a Tarsier Studios egy új kalandjátékon dolgozik, melynek (munka)címe The Hunger (Az éhség). A játék leírása igen érdekes: egy harmadik személyű 3D-s akció-kalandjátékról van szó, melynek főszereplője egy kilencéves kislány, Six. Egyik nap elrabolják, és egy víz alatti üdülőhelyre viszik, ahol a nagyhatalmú elit szeszélyeit kell kiszolgálnia (ne gondoljatok rosszra!). Egy nap azonban lehetősége adódik a szökésre, így elindul, hogy felderítse a víz alatti világ bizarr és kiszámíthatatlan mivoltát, és hogy megtudja, mi szennyezi be a modern boldogság érzését. Érkezett pár koncepciórajz is a PS4-re készülő játékról, tessék nézegetni!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Japánban augusztus 14-én fog megjelenni a Dynasty Warriors- és a Legend of Zelda sorozat érdekes keveréke, a Hyrule Warriors. Ez a dátum persze nekünk, európaiaknak semmit nem jelent, de kis szerencsével még idén hozzánk is eljut a játék.

A Bungie játéka, a Destiny lesz az első olyan program, ami kihasználja a PS4 1.70-es frissítésével bemutatkozott előtöltési lehetőségét. Ez annyit tesz, hogyha előrendeltük a programot, a konzolunk azon nyomban elkezdi tölteni a fájlokat, amint azok felkerülnek a Sony szervereire, hogy a megjelenés napján már csak a Play gombot kelljen megnyomni.

Nem sokkal az E3 előtt szépen beindulnak a pletykagépek, az egyik ilyen madárcsicsergésben pedig azt kaptuk el, hogy a Sony áttervezi a PS4-et és a PS3-at. A nyomok az indonéz kommunikációs minisztérium friss bejegyzéseiben lelhetők fel, ahol a PS4 kapcsán feltűnt a CUH-1106A modellszám, ami azt vetíti elő, hogy egy felfrissített kialakítás jön, bár ez inkább a belső komponensek finomítása, mint a teljes átalakítás lehet. A PS3 terén a CECH-4306CH szám-és betűsor az érdekes, ami a PS Super Slim modell kódjának egy variációja, s talán itt már egy komolyabb átdolgozásról van szó, esetleg nagyobb tárhellyel, kisebb fogyasztással és még karcsúbb méretekkel.

A Fire Emblem karaktere, Ike is megtalálható lesz a Super Smash Bros. című játékban. Ezt egy Twitter-csiripből tudtuk meg, tessék! 

super-smash-bros-ike-1.jpg

A Grip Games bejelentette, hogy hamarosan elkészül androidos játékuk, a Jet Car Stunts PlayStation-verziója. Júniusban PS3-ra és PS Vitára jelenik meg a játék, keresztplatformos kiadásban, míg PS4-re augusztusban érkezik, természetesen digitális letöltésként. Utóbbi különálló cím lesz, de itt is nagy kedvezményt kínál a fejlesztő azoknak, akik már korábban megvásárolták a játékot. Érkezett egy trailer, amely bemutatja a játékmenetet. Faék egyszerűség, nem biztos, hogy ez nagykonzolokra való…

A héten a 2K Games bejelentette, hogy idén októberben érkezik a WWE 2K15 című játék, mely az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb sportjának frissített, aktualizált játékkiadása lesz. A program jelenlegi és előző generációs Xbox és PlayStation konzolokra fog megjelenni, azonban sajnálatos módon se egy videó, de még egy kép sem érkezett.

Három nap múlva a virtuális vadászpilóták felvehetik a légzőmaszkjaikat, és magasba emelkedhetnek az Ace Combat: Infinity című ingyenes játékban, melyet sajnálatos módon csak a PS3 tulajok érhetnek el. Mindenesetre érkezett egy új trailer is, nézzétek csak!

A hét kérdése: mit vársz a legjobban az E3-tól?

1 2