Az Nvidia szerint nem lesz több új konzol

Sokszor hallani, hogy a konzoloknak lassan, de biztosan végük, és hogy a jövő a felhőalapú játék. Bár ez minden valószínűség szerint tényleg így van, az Nvidia úgy számol, hogy a most érkező konzolgeneráció után sem lesz következő, hanem idestova tíz éven belül a játékok is inkább mint szolgáltatások fognak működni. A GeForce Grid Cloud Gaming igazgatója, Phil Eisler a VentureBeatnek beszélt a vállalat hozzáállásáról. Állítja, tíz év múlva már senki se akar konzolt venni.

"Azt beszélik, ezek lesznek az utolsó konzolok, és ebben én őszintén hiszek. A legutóbbi már most is majdnem tíz éves, ami technológiai szempontból azt jelenti, hogy nagyon régi. A felhőalapú játékban azonban az a legjobb, hogy évről évre fejlettebb lesz. Az ok, amiért érdeklődünk iránta, az, hogy a most meglévő problémák az idővel egyenes arányban fognak megoldódni."

Eisler szerint az a tény, hogy a Sony felvásárolta a Gaikait, bizonyítja, hogy a konzolgyártó is hiszi, ez lesz a jövő útja. Ugyanakkor a gyártóknak nem lesz egyszerű átállni, és az is tény, hogy sokan a mai napig előnyben részesítik a lemezes játékokat.

Ti mit gondoltok, Philnek lesz igaza?