Segítség a háztartásban

A modern nő rengeteg háztartási feladatot ki tud váltani gépekkel, amelyek korábban nem álltak rendelkezésre. Míg nagyanyáink mindennapjainak nagy részét a háztartási feladatok tették ki, ma már a gépeknek köszönhetően ezeknek a tennivalóknak a töredéke az, amit el kell végeznünk. Az egyik legnagyobb segítőnk a mosógép, aminek a használatával nem kell órákon át kézzel mosni a ruhákat.

Ugyancsak hasznos társ a mosogatógép, ami szintén rengeteg terhet levesz a vállunkról. Bár itthon kevésbé elterjedt, de a szárítógép is jó szolgálatot tesz, kifejezetten a téli időszakban, amikor is enélkül a lakás minden pontján a vizes ruhák lógnának. 

Az egyéb háztartási kisgépek, mint a botmixer vagy a konyhai robotgép, nemcsak erőt képesek helyettünk kifejteni, hanem munkájuk jóval gyorsabb is az emberi kéznél. A kényelem netovábbja a robotporszívó, amely egy akkumulátortöltéssel órákig képes cirkálni a lakásban.

Nagy szükség van a pedálos szemetesre

Bár a robotporszívók térhódítása kétségtelen, a felszívott por és szennyeződés automatikus kiürítése még nem oldódott meg. A Szemetesek.hu webáruház pedálos szemeteseire úgy néz ki, még egy jó darabig szükségünk lesz. Ezek a formatervezett modellek jól mutatnak bármelyik konyhában, de a fürdőszobába is elhelyezhetjük őket. Többféle méret közül választhatunk, annak függvényében, hogy várhatóan mennyi hulladékot kell majd elnyelnie. A pedálnak köszönhetően az edény egy mozdulattal felnyitható, így igazán kényelmes a használata. A kommunális és a szelektív hulladék gyűjtésére egyaránt alkalmas, több darabot is elhelyezhetünk egymás mellé.

A hulladékok szelektív gyűjtése mára már alapkövetelménnyé vált a háztartásokban, és egyszerűen nem tehetjük meg, hogy nem követjük ezt a módszert.

https-wwwszemetesekhu-2022-februar-cikk2.jpeg

Sok még a tennivaló

A világon az emberek évente több mint egy milliárd tonna hulladékot termelnek. Bár az újrahasznosítási arány 10%-ról 30%-ra nőtt az évek során, a feladat még mindig rengeteg. Ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon, az egyén szintjén van szükség a változásra. Amellett, hogy igyekeznünk kell előtérbe helyezni a kevesebb hulladékot termelő megoldásokat, a szelektív gyűjtésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

Néhány pedálos szemetes használatával az otthonunkban máris kialakíthatjuk a helyes gyűjtés feltételeit. Ha azok közé a szerencsések közé tartozunk, akiknek a közössége támogatja az ilyen mozgalmakat, akár szemétszedő akcióban is részt vehetünk. Az összegyűjtött hulladék helyes kezelésével egy kis lépéssel közelebb kerülhetünk a tiszta környezethez.