James Gunn és Peter Safran minden erejükkel a rebootolt DC-filmuniverzum felvirágoztatásán ügyködnek, és egyszerre több projekten is dolgoznak. Ezek egyike a népszerű Zöld Lámpás-képregényekből készülő HBO-sorozat a Lanterns, amely a rossz emlékű, Ryan Reynolds fémjelezte 2011-es mozifilm után szeretne végre igazságot szolgáltatni a brandnek. Egyelőre még nem sokat tudni az HBO-ra és a Maxra érkező szériáról, csak néhány apró morzsát: a cselekmény a Földön játszódik majd, egy True Detective-hez hasonló krimi-történet lesz, amelyben a két ikonikus Lámpás, Hal Jordan és John Stewart nyomoznak egy kozmikus ügyben, minek során egy sötét titokra bukkannak, ami egyébként szorosan kapcsolódik majd a DCU fő sztorivonalához. A showrunner szerepét Chris Mundy tölti be, a forgatókönyvekért Damon Lindelof felel, a Nexus Point Newstól származó források szerint pedig a forgatás 2025 januárjában kezdődik.

josh-brolin-hal-jordan-green-lantern-lanterns-dc-universe.jpg

Ugyancsak ezt a weboldal jelentette azt a hírt is, miszerint a DC Studios fejesei Hal Jordan szerepére Josh Brolint szemelték ki. Egyikőjüket sem kell bemutatni, előbbi a képregények világán belül egy igazi legenda, aki a kozmikus ügyekkel is foglalkozó alakulat oszlopos tagja, és persze az Igazság Ligája csapatában is részt vesz, utóbbi pedig olyan kultikus filmekben tűnt fel eddig, mint a True Grit – A félszemű, a Nem vénnek való vidék, a Sicario – A bérgyilkos és a Dűne első és második fejezete. A képregényadaptációk műfajában is ismerős, hiszen a Deadpool 2-ben Kábelt, a Marvel Moziverzumban pedig Thanost személyesítette meg.

Amúgy állítólag a stúdiónál alapból is egy negyvenes-ötvenes színészt keresnek, amíg Hal egy idősebb, tapasztaltabb hőst lesz, addig Stewart fiatal és zöldfülű. Az bizonyos, hogy Brolin megkapta az ajánlatot, ám az még nem derült ki, hogy a színész is benne van-e a dologban.