• A PS4-en emulált PS2 játékok ára 10-15 dollár között van
  • A Sony szerint ez reális
  • Nekik is különböző díjakat kell megfizetniük

Az elsőre megjelent játékok ára 10-15 dollárba kerül, ami bizony húzós árnak tűnhet egy esetlegesen 10-15 éves programért. Shuhei Yoshida azonban megvédte a Sony döntését az árazás kapcsán: szerinte az emuláció technikai megoldása, valamint az olyan PS4 tulajdonságok implementálása, mint a trófea-rendszer, vagy a megosztás (Share) nem éppen olcsó, és akkor még nem volt szó a liszensz díjakról, és egyéb kiadásokról.

"Vannak, akik nagyon szeretik a trófeákat gyűjteni, érdekli őket, ezt is megoldottuk. Időbe telik a csapatunknak, hogy mindent (minőségbiztosítást, stb.) megoldjanak, és ez pénzbe és időbe kerül. Ezért döntöttünk úgy, hogy díjat számolunk fel." Természetesen az eredmény nem összehasonlító a mai konzolok által felmutatott teljesítménnyel, de a fejlesztések elegendőek arra, hogy egy hosszabb, több tucat órás RPG esetén se fáradjon bele az ember a látványba.

A PS Plus tagoknak fenntartott kedvezményes vásárlási lehetőség ezen játékok esetében is áll, ugyanakkor elképzelhető, hogy a közeljövőben a PS4-en emulált PS2 játékok ára olcsóbb lesz, de hogy ez mikor történik meg, egyelőre nem lehet tudni.

playstation-logo-alt.jpg