Robbanáspont /Trigger Warning/ - Netflix

A mai napon vált elérhetővé Jessica Alba új akciófilmje, a Robbanáspont, amiben fekete hajjal megy át Rambo-ba, hogy elintézze a rosszfiúkat szülővárosában, akiknek valószínűleg közük van édesapja halálához.

Elfogy a levegő - Max 

Felkerült a Max kínálatába egy remek magyar dráma, az Elfogy a levegő, ami a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál programjában is szerepelt. Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít egy gimnáziumban, de az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

(A Max-on érdemes még vetni egy pillantást A menüre, Ralph Fiennes és Anya Taylor-Joy közös filmjére, valamint swifties-eknek ajánlott a Taylor Swift vs. Scooter Braun című doksisorozat is.)

A híd alatt /Under the Bridge/ - Disney+

Elindult a Wrexham 3. évada, valamint elérhetővé vált az eredetileg Hulu-s A híd alatt című bűnügyi sorozat is. Ez egy 1997-es igaz történetet mesél el a 14 éves Reena Virkről, aki elment a barátaival egy buliba, és soha nem tért haza. A sorozat a gyilkossággal vádolt fiatal lányok titkos világába kalauzol el minket – megdöbbentő igazságokat feltárva a valószínűtlen gyilkosról.

Ártatlanságra ítélve /Presumed Innocent/ - Apple TV+

Az azonos című, 1990-es Harrison Ford-féle film után megérkezett a sorozatverzió, méghozzá Jake Gyllenhaallal a főszerepben. Egy gyilkossággal vádolt chicagói ügyész, Rusty Sabich azért küzd, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, és így megmentse a házasságát és a széteső életét.

Trollok: Együtt a banda /Trolls band together/ - SkyShowtime

Két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után Pipacs és Ágas végre hivatalosan egy pár (#ágpacs)! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is...

Kellemes szórakozást!