Egyre rosszabb helyzetben van az alkalmi játékok egykori nagykutyája, a Zynga: a friss hírek szerint a cég augusztusig elbocsátja munkaállományának mintegy 18 százalékát, játékokat állít le, valamint bezárja három stúdióját, azt remélve, hogy ezzel minimalizálni tudják az így is várhatóan tetemes veszteséget a következő negyedévben.

Az elsőként a Polygon stábjához eljutott információk szerint a karcsúsításnak 520 dolgozó látja kárát, akik távozásával bezár a Los Angeles-i, a dallasi, és New York-i stúdió, illetve az ott készült játékok egy része is az enyészeté lesz -- elsőként az angyalok városában készült Empires & Allies fogja lehúzni a rolót június 17-én.

A Zynga ezzel a lépéssel nagyjából 70-80 millió dollárt tud megspórolni, ám még így is veszteséges lesz a következő negyedéve: a becslések szerint legfeljebb 39 millió, de minimum 28,5 millió mínusz lesz a könyvelésben. Ráadásul közvetlenül a bezárások és elbocsátások előtt a tőzsdén leállították a cég részvényeinek árusítását. A Zynga korábban már bezárta az irodáját Japánban és az Egyesült Királyságban, illetve a bostoni stúdióját is megszüntette

Haldoklik a Zynga