Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A Humble Weekly Bundle ezen a héten nem (csak) játékokat kínál, hanem játékkészítő szoftvereket. Tizenkét dollárt kifizetve mindenki nekiállhat a játékfejlesztésnek, ugyanis a heti ajánlat az RPG Maker című – ki nem találod – RPG-fejlesztő program, illetve annak különböző változatai. Tehát tizenkét dollárért az ember megkaphatja az RPG Maker XP-t, az RPG Maker VX Ace-t és a Game Character Hub című programot, az RPG Maker kiegészítőit, illetve hat Steam játékot, és két ingyenes játékcsomagot, amely nem igényel Steamet. A teljes pakk értéke közel 400 dollár, így ha érdekel a játékfejlesztés és kipróbálnád magad, ne habozz! Ráadásul egy RPG-készítő verseny is kezdetét veszi, melyre június 30-ig kell benevezni egy, az RPG Maker által készített játékot. A fődíj 10.000 dollár. Én már megvettem, és nektek is ajánlom. Egyszerű használat, lehetőségek széles tárháza, rajta!

A Microsoft megvásárolta a Rise of Nations jogait, és már júniusban megjelenik a Rise of Nations: Extended Edition. Fejlesztett grafika, teljes Steamworks-támogatás, achievementek, Steam Trading Cards, Twitch közvetítés lehetősége – ezt mind nyújtja a Rise of Nations Extended Edition, mely Windows 7-en, 8-on, és 8.1-en is fut. Az ára 20 dollár/euró, melyből előrendelés esetén 20 százalék kedvezmény jár.

Megjelent a Total War: Rome 2 új DLC-je, mely a Pirates & Raiders Culture Pack címet viseli, hat fontos áron. A Total War: Rome 2 a kezdeti gondok ellenére az előző pénzügyi év legsikeresebb játéka lett, melyet a SEGA 1.130.000 példányban adott el. 

Régóta tudjuk, hogy a Sniper Elite 3 az afrikai hadszíntéren fog játszódni, és azt is, hogy a killcamet ebbe a játékba is beletették a fejlesztők. Most érkezett erről egy videó, mely teljes brutalitásában mutatja be, hogy milyen az, amikor egy lövedék keresztülhalad az emberi testen. Romboló…

Immáron a Steam kínálatában is megvásárolható lett a CryEngine, illetve hát előfizethetünk a Crytek grafikusmotorjára. Ha így szeretnénk tenni, három opciónk van: fizethetünk havi 7 eurót, de a három hónapos csomaggal már olcsóbb a vétel, hiszen így csak 6,33 eurót kell kicsengetni, míg a legkedvezőbb konstrukció a hat havi változat, amivel a díj 5,83 euróra csökken. Aki beruház a CryEngine-re, az automatikusan megkapja a legújabb frissítéseket és fejlesztéseket, az elkészült termékekből pedig szabadon kereshetünk pénzt, a Crytek nem kér részesedést. A CryEngine fejlesztőkörnyezet egyébként csak Windowson működik. 

A Bethesda a múlt héten jelezte, hogy a Fallout 4 egészen biztosan nem lesz kint az E3-on, ám ez nem jelenti azt, hogy a cég semmit sem fog bemutatni, még annak ellenére is, hogy ennek többször is az ellenkezőjét mondták. Az Amazon kínálatában ugyanis feltűnt egy érdekes tétel, ami a Bethesda E3 2014 Dummy címet kapta, vagyis egy helyfoglaló termék egy olyan játéknak, amit csak a rendezvényen mutat majd be a cég. De vajon mi lehet ez? Na, ez az, amit még senki sem tud.

A Respawn Entertainment többször is mondta már, hogy új, ingyenes játékmódokkal fogja kiegészíteni a lehetőségek terén elég szegényes Titanfall játékukat. Nos, az első híreket az E3-on kapjuk majd az újdonságokról, de addig marad a teljes hírzárlat.

Nem sokkal a Battlefield: Hardline bejelentése után kiszivárgott egy nagyjából hétperces gameplay videó, amiben magát a játékot láthatjuk mozgás közben, bár egy korai változatot, amire csak a kódnevén hivatkoznak. Megtudtuk, hogy a felvétel hat hónappal korábban készült, így ha valami nem nyerte volna el a tetszésedet, érdemes tudni, hogy azóta sok minden változott.

A Super Street Fighter 4 Arcade Edition átállt Steamworks rendszerre, de a folyamat során sajnálatos módon elvesztették a letölthető tartalmakat azok, akiknek ezek megvoltak. A magyarázat erre az, hogy a DLC-k a Games for Windows Live profilhoz voltak kötve, s úgy látszik nincs mit tenni, maradnak is ott, a halott platformon.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2