Az ESL Southeast Europe Championship (ESL SEEC) egy több játékból megrendezett eSport verseny, a délkelet-európai játékosok számára. Célja a régióban élő eSport-közösségek felkarolása, vagyis játéklehetőséget biztosít az országoknak, hogy megküzdjenek egymással, közösen fejlődjenek, végül pedig a közönség is megismerhesse a legjobbakat.

A résztvevő országokat hat külön régióra bontják, s mi, magyarok a hazai szekció kimagasló aktivitása miatt külön selejtezőt rendezhetünk csak és kizárólag magyar játékosoknak. A versenynek öt hivatalos játéka van, cím szerint a Counter-Strike: Global Offensive, a Hearthstone, a League of Legends, a Starcraft 2 és a World of Tanks.

Minden országban összesen két, egységes selejtező kerül megrendezésre, ahonnan a legjobb négy játékos/csapat kvalifikálhatja magát a nyolc játékos/csapatos hazai döntőbe. Minden játékból összesen tizenhat játékos/csapat versenyez a nemzetközi porondon, négyszer négyfős csoportokba osztva. Minden csoport egy Double Elimination bracket lesz, ahonnan a legjobb kvalifikálhatja magát a verseny kieséses szakaszába. A verseny utolsó szakasza, a Playoff az ESL kölni stúdiójából, az ESL hivatalos közvetítői által lesz közvetítve.

A verseny összdíjazása, ami a nemzetközi versenyen megnyerhető, összesen 5000 euró, ezenfelül a hazai LoL és WoT selejtezőkön különböző játékbeli nyereményekhez juthattok a hazai selejtezőkön.

A további részletekért (nevezés, díjak stb.) keressétek fel az ESL South East Europe Championship hivatalos oldalát!

esl-south-east-european-championship.jpg