2024 márciusában mutatkozott be az életműdíjas írónő, Amy Hennig (Uncharted-széria, Legacy of Kain: Soul Reaver) és a Skydance Games legújabb projektje, a régóta pletykált Marvel 1943: Rise of Hydra szemkápráztató előzetese pedig pillanatok alatt levette a lábáról a képregények kedvelőit. Az Unreal Engine 5.4-et használó sztoriközpontú kaland a második világháború poklában senyvedő Párizsba kalauzolja majd a játékosokat, a reflektorfényt pedig Steve Rogers, alias Amerika Kapitány, valamint az akkori Fekete Párduc, Azzuri kapja – hozzájuk csatlakozik Gabriel Jones és a wakandai kém, Nanali. Tényleges játékmenetet ugyan még nem láthattunk a valamikor 2025-ben érkező projektből, most azonban kiderült, hogy melyik cég felel a kiadásért – egy meglehetősen valószínűtlennek tűnő brigádra esett a választás.

A manapság nem túl jó megítélésnek örvendő Embracerhöz tartozó Plaion (korábban Koch Media) felel ugyanis a kiadói munkálatokért, amit maga a német-osztrák vállalat jelentett be a weboldalán. A cég neve elég sok embernek ismerős lehet, mivel olyan fejlesztőcsapatok tartoznak az esernyője alá, mint a Dambuster Studios (Dead Island 2, Homefront: The Revolution), a Fishlabs (Chorus), a Flying Wild Hog (Shadow Warrior-széria, Evil West) és a Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverance), ám egy Marvel-játékot valahogy nem náluk képzeltem el – persze lehet, hogy csak nem elég nagy a fantáziám.

„Büszkék vagyunk arra, hogy partneri kapcsolatra léptünk a Skydance Games-szel és a játékipari legendának számító Amy Henniggel az egyik legjobban várt AAA játék kapcsán” – mondta Klemens Kundratitz, a Plaion vezetője. „A két ambiciózus független cég közötti partnerség hozzájárul a Plaion küldetéséhez, hogy globális erővé váljon a kiadói színtéren” – tette hozzá. Bízzunk benne, hogy Hennig tehetsége és tapasztalata elég lesz egy értékelhető Marvel címhez, mivel az Insomniac Games munkásságát leszámítva sajnos nem igazán vagyunk elkényeztetve ezen a téren.