• Csődöt jelentett a Bad Juju Games
  • A Bad Juju üzemelteti tavaly november óta a Desura és a The Indie Royale portálokat
  • Még nem tudni, hogy miért alakult így a helyzet
  • Lehetséges, hogy a Desura és a The Indie Royale is be for zárni

Még májusban híreztünk arról, hogy a Desura nem fizet a fejlesztőknek. Akkor a cég közleményben tudatta velünk, hogy a késedelmek mögött fejetlenség áll, egyrészt a tulajdonosváltás, másrészt a költözés, harmadrészt pedig azért, mert kórházba került a vezérigazgató. Akkor Lisa Morrison, a fejlesztőkkel való kapcsolattartás vezetője azt ígérte, hogy a helyzet rendeződni fog, és mindenki megkapja a pénzét, ám mostanra kiderült, hogy ez talán mégsem lesz így, a Desura illetve a The Indie Royale üzemeltetője ugyanis csődöt jelentett.

Elsőként a Gamasutra értesült arról, hogy a Bad Juju Games, amely tavaly novemberben vette át az irányítást a Linden Labtől, csődöt jelentett, a hír pedig annyira váratlan volt, hogy még Morrisont is meglepte. „Egyszerűen sokkban vagyok, teljesen le vagyok döbbenve. Egyáltalán nem számítottam erre.” -- írta Twitteren.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mi történt, a Bad Juju vezérigazgatója, Tony Novak ugyanis egyelőre nem mondhat semmit, de azt azért megerősítette, hogy valóban csődöt jelentettek. „Megkérdeztem Tonyt, hogy erősítse meg a dolgot, de csak ezt felelte: az ügyvédek azt mondták, hogy még semmit sem nyilatkozhatok és semmilyen kérdésre nem válaszolhatok, de amúgy igaz, amit hallottál.”

Azt, hogy mi lesz, azt még pontosan nem tudni, de a legvalószínűbb, hogy a Bad Juju alá tartozó portálok megszűnnek létezni, hacsak valaki át nem veszi ezeket. Az Indie Royale-nál dolgozó Graeme Boxall azt írta csütörtökön, hogy valószínűleg az lesz az utolsó napja a cégnél, a Project Zomboid fejlesztői pedig arra intettek mindenkit, hogy minél hamarabb aktiválják a Desurán vásárolt kulcsaikat.

desura.png